Vino la antrenamente de Boot Camp în aer liber

1 2 jpg jpeg

Competiţia se va desfăşura într-o tabără specială de antrenamente situată în comuna Domneşti, judeţul Ilfov.

Conceptul de Boot Camp este relativ nou pe piaţa din România. Originar din Statele Unite ale Americii, acest tip de antrenament a fost importat în Marea Britanie la începutul anilor 2000, iar de atunci s-a răspândit cu rapiditate în întreaga Europă.

Împrumutat din terminologia militară, în fitness, termenul defineşte antrenamentele individuale şi de echipă realizate în aer liber, care au scopul de a a provoca forţa fizică şi psihică a participanţilor.

Antrenamentele de tip Boot Camp se diferenţiază de cele clasice din sălile de sport, realizate cel mai adesea individual, prin stimularea spiritului de echipă, participanţii putând socializa şi chiar stabili legături de prietenie, motivându-se reciproc. Ele combină exerciţii dinamice de streching, alergare, abdomene şi genuflexiuni, cu ridicarea de greutăţi sau diverse obiecte (saci de box, gantere, anvelope, funii, etc.). Multe dintre exerciţiile care implică ridicarea de greutăţi sau folosirea propriei mase corporale sunt similare celor din Cross Fit şi conduc la scăderea în greutate, la îmbunătăţirea activităţii cardiovasculare, precum şi la creşterea forţei fizice.

Susţinută editorial de principalele emisiuni ale postului public de radio, „Mişcarea de Sănătate” este prima campanie pe termen lung iniţiată de un post de radio care urmăreşte să-i îndemne pe ascultători la activităţi în aer liber, promovând în egală măsură o viaţă sănătoasă, turismul şi ecologia, pe tot parcursul anului.