VIDEO:Ce risc pe viaţă pot da loviturile la cap

1 2 jpg jpeg

Persoanele care sunt victimele unor lovituri puternice la cap sunt expuse la pericolul de a deceda chiar şi în câţiva ani de când s-a produs traumatismul.

Riscul este şi mai mare, dacă persoana care a suferit lovitura la cap are un istoric medical care conţine tulburări psihice.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, au studiat înregistrările care s-au făcut în decursul a 40 de ani, între anii 1969 şi 2009, la care au fost implicaţi peste 2 milioane de pacienţi.

Datele au arătat că, în general, o leziune în zona craniană poate tripla riscul de moarte prematură.

Rezultatele cercetării, care au fost publicate în „JAMA Psychiatry“,sugerează că tentativele de suicid şi accidentele mortale sunt printre cele mai frecvente cauze de deces survenite în urma loviturilor care afectează judecata.

În Europa, în fiecare an peste un milion de pacienţi sunt internaţi în spital din cauza traumatismelor craniene.

Doctorul Huw Wllliams, unul dintre cercetătorii britanici de la Universitatea din Exeter, a declarat că: „Rata de mortalitate reprezintă cel mai sumbru rezultat care poate apărea în urma leziunilor, dar şi numărul mare de cazuri de depresie şi anxietate trebuie luat în considerare. Persoanele care au suferit traumatisme craniene trebuie monitorizate tot timpul pentru a preveni tentativele de suicid“.