Video: Veste bună despre infecţia cu herpes simplex 2

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă coordonaţi de Anna Wald, de la Universitatea din Washington, Seatle (SUA), fac experimente pe un nou medicament, îmbunătăţit faţă de cele existente pe piaţă, cum este aciclovirul, care să combată răspândirea herpesului simplex 2 (HSV 2).

Conţine substanţa activă numită pritelivir, efectul său se datorează unui mecanism nou de acţiune şi se presupune că acesta ar putea bloca şi, deci, reduce rata de răspândire a infecţiei genitale cu virusul herpes simplex 2.

De precizat este şi faptul că acest medicament revoluţionar nu a dat efecte adverse notabile participanţilor la experimente.

Cercetătorii au împărţit voluntarii în două grupuri, cărora le-au administrat tratamente pe bază de pritelivir şi pastile de tip placebo.

Din păcate, odată intrat în corp virusul herpes simplex 2 nu se mai vindecă, însă poate fi ţinut sub control prin tratament eficient.

Astfel, se poate reduce şi bloca, temporar, răspândirea infecţiei genitale, care apare, în cele mai multe cazuri, în urma unui contact sexual.

Virusul poate fi luat însă prin orice contact cu pielea şi intră în corp mult mai uşor dacă există mici răni deschise.

Anna Wald susţine că o doză zilnică de 75 mg de substanţă activă ar putea reduce riscul de răspândire a infecţiei cu până la 87%.