VIDEO: Mâncăm mai mult după ce bem sucuri fără zahăr?

1 2 jpg jpeg

Un nou studiu clinic aduce dovezi că persoanele supraponderale şi obeze care consumă în mod constant sucuri light sau de tip „zero“ calorii mănâncă mai mult decât oamenii care beau sucuri cu zahăr.

De fapt, „când se face trecerea de la consumul de băuturi răcoritoare cu adaos de zahăr la consumul de sucuri fără calorii, în cele mai multe cazuri nu se fac schimbări şi în ceea ce priveşte meniul zilnic“, spune coordonatorul studiului, Sara Bleich, asistent profesor în cadrul Departamentului de Sănătate Politică şi Management la Şcoala de Sănătate Publică „Johns Hopkins Bloomberg“, SUA.

Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au folosit date din anii 1999-2010. Consumul de băuturi răcoritoare pe bază de cola a crescut constant din anul 1965, când doar 3% din numărul americanilor savura cu regularitate această răcoritoare.

Interesant este că în ultimul an, în multe state a scăzut consumul de sucuri cu cola, dar omul de ştiinţă Sara Bleich spune că acest fenomen se datorează faptului că mulţi încearcă gustul ceaiurilor aromate şi a sucurilor cu adaos de vitamine, care au apărut pe piaţa comercială în ultima perioadă.