VIDEO: Mănâncă ouă dacă vrei să nu mai uiţi

1 2 jpg jpeg

Specialiştii americani au făcut un studiu care s-a derulat pe durata a şase luni, din care a reieşit că dacă mănânci două ouă pe zi te bucuri de memorie bună pentru mai mult timp.

Ouăle pot contribui şi la scăderea riscului de a suferi de boli mintale, susţin cercetătorii americani, de la Universitatea Tufts, SUA, care au făcut testări pe două grupuri mari de persoane.

Primul grup nu a consumat ouă, iar al doilea a mâncat cel puţin unul până la două ouă pe zi. Când s-a încheiat perioada de studiu, după o jumătate de an, s-a observat o îmbunătăţire a activităţii cerebrale la participanţii care au beneficiat de nutrienţii din ouă.

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Câte ouă pe zi putem mânca fără riscuri

Ouăle, benefice sau nu pentru organism?

Mănâncă ouă ca să ai o minte brici!

Ambele grupuri au fost supuse unor teste speciale, în care s-a verificat stadiul memoriei, tipul de raţionament şi modul cum funcţionează acesta la fiecare om în parte, fluenţa verbală, dar şi durata atenţiei acordată anumitor puncte de interes.

Indicatorii urmăriţi reprezintă factori care pot declanşa apariţia degradării mintale şi, deci, a instalării demenţei, mai târziu, în viaţă.

Ouăle sunt o sursă importantă de antioxidanţi, mai precis de luteină, zeaxantină, colină, substanţe cunoscute pentru rolul lor de a îmbunătăţi activitatea cognitivă din organism.

Află toate beneficiile oferite de ouă întregului organism: