VIDEO: Liposucţia, o soluţie sau un pericol?

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai populare tipuri de operaţii estetice, liposucţia, este trucul la care apelează foarte multe persoane care doresc să scape cu uşurinţă de kilogramele în plus. Dar cât de eficientă este? Este satisfacţia rezultatelor mai mare decât teama de riscurile pe care le presupune?

Liposucţia este procesul prin care se îndepărtează depozitele de grăsime din anumite zone ale corpului cu scopul de a remodela şi a îmbunătăţi conturul acestora.

Efectul pe care îl are poate fi unul mulţumitor, dar riscul pe care îl presupune nu-i bucură prea mult pe doritori. Medicii specialisti in chirurgie estetică avertizează doritorii asupra posibilităţii recuperării greutăţii. Aceştia vor depune kilogramele pierdute iniţial, chiar dacă nu în zonele în care s-a produs liposucţia.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Colorado a descoperit că după liposuctie ţesutul adipos al subiecţilor a reapărut în decurs de un an de la operaţie, însă nu în zonele de unde a fost îndepărtat (coapse, şolduri şi abdomen inferior), ci în partea superioară a corpului (abdomenul superior, in jurul umerilor şi a muşchiului triceps).

Din acest motiv, mai eficientă decât o astfel de intervenţie este schimbarea stilului de viaţă şi adoptarea unor obiceiuri sănătoase care te vor ajuta să pierzi kilograme şi să te menţi la greutatea ideală.