VIDEO: Liposucţia, o soluţie sau un pericol?

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai populare tipuri de opera┼úii estetice, liposuc┼úia, este trucul la care apeleaz─â foarte multe persoane care doresc s─â scape cu u┼čurin┼ú─â de kilogramele ├«n plus. Dar c├ót de eficient─â este? Este satisfac┼úia rezultatelor mai mare dec├ót teama de riscurile pe care le presupune?

Liposuc┼úia este procesul prin care se ├«ndep─ârteaz─â depozitele de gr─âsime din anumite zone ale corpului cu scopul de a remodela ┼či a ├«mbun─ât─â┼úi conturul acestora.

Efectul pe care ├«l are poate fi unul mul┼úumitor, dar riscul pe care ├«l presupune nu-i bucur─â prea mult pe doritori. Medicii specialisti in chirurgie estetic─â avertizeaz─â doritorii asupra posibilit─â┼úii recuper─ârii greut─â┼úii. Ace┼čtia vor depune kilogramele pierdute ini┼úial, chiar dac─â nu ├«n zonele ├«n care s-a produs liposuc┼úia.

Un studiu realizat de cercet─âtorii de la Universitatea Colorado a descoperit c─â dup─â liposuctie ┼úesutul adipos al subiec┼úilor a reap─ârut ├«n decurs de un an de la opera┼úie, ├«ns─â nu ├«n zonele de unde a fost ├«ndep─ârtat (coapse, ┼čolduri ┼či abdomen inferior), ci ├«n partea superioar─â a corpului (abdomenul superior, in jurul umerilor ┼či a mu┼čchiului triceps).

Din acest motiv, mai eficient─â dec├ót o astfel de interven┼úie este schimbarea stilului de via┼ú─â ┼či adoptarea unor obiceiuri s─ân─âtoase care te vor ajuta s─â pierzi kilograme ┼či s─â te men┼úi la greutatea ideal─â.