VIDEO: Cât de prietenoase sunt băuturile răcoritoare?

2 jpg jpeg

În zilele caniculare vedeţi în băuturile răcoritoare singurul aliat. Cele care conţin mult zahăr, însă, nu sunt chiar atât de prietenoase cu organismul tău. Din cauza conţinutului mare de zahăr pe care îl au, carbogazoasele se fac vinovate de cele mai multe cazuri de obezitate şi nu numai.

Pe lângă asta, acidul fosforic pe care îl conţin este duşmanul calciului şi asta din cauză că este în măsură să producă pierderi de calciu, făcând oasele mult mai fragile, fiind cunoscut şi faptul că daunează şi danturii.

Cofeina, un alt element important al băuturilor răcoritoare din comerţ, este un stimulent şi determină corpul să stimuleze adrenalina, rezultatul final fiind, inevitabil, oboseala.

De asemenea, cofeina produce anumite dezechilibre în organismul nostru: afectează sistemul nervos central, creierul, măduva spinării, acţionează negativ asupra inimii, muşchilor şi sucurilor digestive. Şi sănătatea ficatului este afectată: băuturile carbogazoase intoxică ficatul şi îl suprasolicită, provoacă insomnie, agitaţie şi palpitaţii. La fel de important de ştiut este că acestea are un puternic efect de îmbătrânire asupra pielii şi reduce absorbţia fierului şi a zincului cu până la 50%.

Dacă v-aţi convins cât de daunător este consumul de băuturi răcoritoare este recomandat ca acestea să fie înlocuite cu apă plată sau sucuri naturale.