Video: Alcoolul, de vină pentru zeci de mii de decese timpurii

1 2 jpg jpeg

Informaţiile publicate de reprezentanţii americani în jurnalul „Dependenţă“ arată că aproximativ 80.000 de persoane mor anual din cauza consumului abuziv de alcool.

Aceste date sunt colectate din anumite zone ale Americii. Din păcate, întreaga lume se confruntă cu astfel de consecinţe fatale, cauzate de alcool.

Studiul experţilor americani furnizează şi un procent îngrijorător cu privire la numărul deceselor timpurii survenite în urma consumului în cantitate mare de alcool, respectiv 84%.

Ce înseamnă consum abuziv de alcool? Potrivit cercetătorilor de la Centrul de Prevenţie şi Control a Bolilor, un pahar de alcool pentru femei şi două, pentru bărbaţi.

S-a stabilit că un pahar de băutură alcoolică reprezintă aproximativ 18 ml de alcool pur, 350 ml de bere, în jur de 50 ml de lichior şi circa 150 ml de vin.

Din informaţiile publicate se mai arată că cele mai multe decese sunt cauzate de bolile de ficat.

Iată cât de tare afectează alcoolul ficatul:

Raportul experţilor americani conţine şi informaţii despre alte boli asociate cu consumul de alcool, care pot cauza decesul timpuriu, cum sunt: afecţiunile cardiovasculare, accidentele vascular cerebrale, epilepsia, tentativele de suicid.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, un număr mare de persoane între 50 şi 69 de ani se regăseşte în raportul cu decese survenite în urma consumului de alcool.