Ve┼čti bune. Medicii de familie primesc peste 1 milion de m─â┼čti de protec┼úie

1 masca chirurgicala jpg jpeg

Peste 1,1 milioane de m─â┼čti de protec┼úie vor fi distribuite, ├«ncep├ónd de ast─âzi, medicilor de familie, anun┼ú─â Casa Na┼úional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate.

Un num─âr de 1.121.800 de m─â┼čti chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS c─âtre medicii de familie, ├«ncepnd de ast─âzi, mar┼úi, 7 aprilie, prin intermediul caselor de asigur─âri de s─ân─âtate (CAS) cu care ace┼čtia se afl─â ├«n contract.

Conform comunicatului transmis de CNAS ┼či potrivit Ordinului 74549/06.04.2020 al Comandantului Ac┼úiunii, secretar de stat, ┼čef al Departamentului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â, m─â┼čtile au fost repartizate de Inspectoratul General pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â (IGSU) c─âtre CNAS pentru asigurarea condi┼úiilor corespunz─âtoare de protec┼úie a personalului din asisten┼úa medical─â primar─â din ├«ntreaga ┼úar─â.

Echipamentele vor ajunge la casele de asigur─âri de s─ân─âtate cu mijloace de transport asigurate de IGSU, iar distribu┼úia m─â┼čtilor c─âtre medicii de familie se va face ├«n cel mai scurt timp posibil de la primirea acestora la CAS.

Echipamentele care vor ajunge la medicii de familie reprezint─â o parte din dona┼úia de 4.150.000 de m─â┼čti chirurgicale pe care SC Dante International SA (eMAG) a direc┼úionat-o c─âtre IGSU, cu scopul de a proteja personalul din structurile vitale pentru func┼úionarea statului ├«n aceast─â perioad─â dificil─â.