Vegetarienii au inima mai sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Experţii de la Universitatea din Oxford au făcut un experiment la care au participat peste 44.000 de persoane şi au descoperit că vegetarienii sunt cu 32% mai feriţi de riscul de a se îmbolnăvi de inimă.

De asemenea, s-a observat că o alimentaţie fără carne poate să ducă la scăderea nivelului de colesterol „rău“ din organism, la reglarea presiunii sângelui şi la reducerea kilogramelor în plus.

Oamenii de ştiinţă au analizat datele de la 15.100 de vegetarieni şi 29.400 de oameni care au mâncat şi carne de porc, de vită şi de pui, dar şi de peşte.

Pe parcursul a 11 ani, cât a durat cercetarea, 169 de persoane au decedat din cauza afecţiunilor cardiace, iar 1.066 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale speciale pentru sănătatea inimii.

Oamenii de ştiinţă au observat din cercetări că persoanele cu mai multe probleme cardiace au fost consumatorii de carne roşie şi de carne de albă, spre deosebire de persoanele vegetariene.

Doctorul Francesca Crowe spune că mesajul care trebuie perceput de pe urma acestei cercetări este că dieta reprezintă un factor important pentru sănătatea inimii, dar nu neapărat trebuie să fie adoptată o dietă vegetariană.

„Dietele sunt destul de diferite. Vegetarienii consumă alimente cu un conţinut mai mic de grăsimi saturate, de unde se poate deduce riscul mic de a suferi de boli de inimă“, spune omul de ştiinţă britanic.