Vaccinul anti-COVID-19, sigur sau nu în sarcină? Ce spun autorităţile sanitare

1 shutterstock 1736168798 jpg jpeg

Centrul pentru Prevenirea ┼či Controlul Bolilor (CDC) din SUA a transmis c─â vaccinul anti-COVID-19 administrat gravidelor este sigur ┼či nu prezint─â riscuri de pierdere a sarcinii.

Analizele efectuate de Centrul pentru Prevenirea ┼či Controlul Bolilor arat─â c─â nu au fost ├«nregistrate probleme de siguran┼ú─â legate de administrarea vaccinului anti-COVID-19 ├«n timpul celor 9 luni de sarcin─â.

Conform CDC, femeile gravide pot opta pentru oricare dintre cele 3 vaccinuri autorizate ÔÇô Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

ÔÇ×Vrem ca femeile s─â fie protejate. Nu vedem avertismente legate de siguran┼ú─â ┼či astfel beneficiile vaccin─ârii ├«ntr-adev─âr dep─â┼česc orice risc poten┼úial sau necunoscutÔÇŁ, a declarat Sascha Ellington, conduc─âtorul echipei de preg─âtire ┼či de reac┼úie ├«n situa┼úii de urgen┼ú─â a Diviziei CDC pentru S─ân─âtatea Reproducerii, citat─â de Digi24.

Potrivit CDC, sarcina cre┼čte riscul apari┼úiei unor forme grave de boal─â cauzate de COVID-19. De asemenea, COVID-19 poate favoriza riscul na┼čterii premature.

Sascha Ellington a subliniat ┼či c─â nu exist─â nicio leg─âtur─â ├«ntre vaccinarea anti-COVID-19 ┼či infertilitate.