Vaccinul anti-COVID-19, sigur sau nu în sarcină? Ce spun autorităţile sanitare

1 shutterstock 1736168798 jpg jpeg

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a transmis că vaccinul anti-COVID-19 administrat gravidelor este sigur şi nu prezintă riscuri de pierdere a sarcinii.

Analizele efectuate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor arată că nu au fost înregistrate probleme de siguranţă legate de administrarea vaccinului anti-COVID-19 în timpul celor 9 luni de sarcină.

Conform CDC, femeile gravide pot opta pentru oricare dintre cele 3 vaccinuri autorizate – Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

„Vrem ca femeile să fie protejate. Nu vedem avertismente legate de siguranţă şi astfel beneficiile vaccinării într-adevăr depăşesc orice risc potenţial sau necunoscut”, a declarat Sascha Ellington, conducătorul echipei de pregătire şi de reacţie în situaţii de urgenţă a Diviziei CDC pentru Sănătatea Reproducerii, citată de Digi24.

Potrivit CDC, sarcina creşte riscul apariţiei unor forme grave de boală cauzate de COVID-19. De asemenea, COVID-19 poate favoriza riscul naşterii premature.

Sascha Ellington a subliniat şi că nu există nicio legătură între vaccinarea anti-COVID-19 şi infertilitate.