Untul de cacao menţine pielea frumoasă şi te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Un fapt interesant despre acest copac  este că el dă roade numai după al patrulea an şi continuă să producă fructe până la 80 de ani. Untul de cacao a fost produs de olmeci, iar mai târziu de către maiaşi şi azteci. Triburi de indieni au păstrat de secole cultivarea plantaţiilor de cacao şi pregătirea băuturii de ciocolată.

În compoziţia untului de cacao este inclusă 5% apă, 20% proteine, 7% amidon, 4% celuloză, 2% teobromină, 6% minerale şi 50% grăsimi. Cea mai mare bogăţie este cantitatea mare de fenoli de cacao şi acizi graşi cum ar fi acidul palmitic, stearic, linoleic, stearic şi alţi acizi graşi. Conţine, de asemenea, vitamina E şi flavonoide.

Untul de cacao este cunoscut pentru proprietăţile sale hidratante excelente pentru piele, deoarece este folosit de secole pentru a înmuia pielea şi a îndepărta vergeturile. Se topeşte la temperatura corpului şi este rapid absorbit de piele.

Conform cercetărilor, aplicarea pe piele a untului de cacaco pielii reduce stresul, previne cancerul şi îmbunătăţeşte imunitatea.

Află mai multe despre untul de cacao pe bewoman.ro