Unde poţi vinde telefonul mobil vechi sau uzat

1 pexels photo 1458283 jpg jpeg

În prezent, doar unul din trei români îşi vinde aparatul vechi, iar unul din şase îl pastrează în sertar. Recent, s-a lansat un serviciu care cumpără telefoane vechi sau uzate.

Service Return, companie care gestionează door to door procesele de service şi retur, cu peste 150.000 fişe de service şi peste 50.000 de fişe de retur în cei 8 ani de activitate, anunţă lansarea BuyBack.ro, platformă care achiziţionează telefoane mobile uzate. Compania estimează că aprox. 10.000 de telefoane vor ajunge în programul BuyBack.ro în primul an de funcţionare a serviciului, urmând ca anul viitor numărul acestora să se tripleze.

Potrivit BuyBack.ro, durata medie de utilizare a unui telefon mobil pe piaţa locală este de maximum 2 ani. După acest interval de timp, circa jumătate dintre români aleg să dea telefonul unei alte persoane din familie, 35% dintre aceştia optează pentru vânzarea lui, iar 15% îl depozitează într-un sertar. În topul motivelor pentru care românii îşi schimbă telefonul mobil se află: o ofertă mai avantajoasă făcută de operatorii de telefonie mobilă pentru un nou aparat, apariţia pe piaţă a unui model nou sau gradul ridicat de uzare al acestuia. Serviciul BuyBack.ro recent lansat vine în sprijinul utilizatorilor care vor să-şi vândă telefonul printr-un proces profesionist, simplu şi rapid.

Astfel, aceştia pot intra pe www.buyback.ro, evaluează după câteva criterii starea actuală a telefonului pe care doresc să îl vândă şi primesc instant o ofertă de preţ estimativă din partea BuyBack.ro. Dacă sunt de acord cu oferta estimativă, completează o cerere, iar telefonul este ridicat gratuit de curier. Ajuns în sediul BuyBack.ro, telefonul este evaluat cu un software fără să fie dezasamblat, urmând ca utilizatorul să primească oferta finală de preţ în maximum 24 de ore. În final, dacă oferta este agreată, BuyBack trimite banii în contul bancar sau Revolut al utilizatorului, urmând ca acesta să îi primească în doar 1 zi. De asemenea, pentru prima cerere finalizată cu refuzul ofertei, diagnosticarea şi transportul dus-întors al telefonului sunt gratuite. BuyBack.ro acceptă telefoane mobile folosite de la nouă dintre cele mai populare branduri, în diverse modele apărute în ultimii 3-5 ani. Prin reţeaua de service-uri partenere, compania repară telefoanele care

pot fi recuperate şi le repune în vânzare cu ajutorul partenerilor din retail. Reprezentanţii BuyBack.ro afirmă că primesc spre colectare şi telefoane mai vechi, indiferent de brand sau vechime, ce sunt preluate de partenerii de la Ecotic în vederea reciclării. În prezent, procentul telefoanelor reciclate este de 10% din totalul telefoanelor colectate, compania estimând o creştere a procentului în viitorul apropiat.

Din datele oferite de companie, până în prezent, preţul mediu plătit clienţilor care au apelat la serviciul

BuyBack.ro este de 150 euro.