Un test de sânge ar putea reduce cazurile de cancer pulmonar

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu publicat recent de speciali┼čtii italieni ├«n Jurnalul Clinic de Oncologie, o analiz─â de s├ónge poate detecta cu cel pu┼úin doi ani mai devreme semnele tumorii, dec├ót o poate face o radiografie pulmonar─â.

Acest lucru ar putea contribui favorabil la reducerea procentului de 13% privind cazurile de cancer pulmonar, care se estimează că se va înregistra la nivel global.

Acest tip de cancer are cea mai scăzută rată de supravieţuire, îndeosebi pentru că cei mai mulţi pacienţi sunt diagnosticaţi târziu pentru a mai fi trataţi.

Se crede c─â descoperirea testului de s├ónge care ar putea detecta semnele cancerului pulmonar poate aduce ├«mbun─ât─â┼úiri ├«n ceea ce prive┼čte procedura de tratament a mai multe tipuri de cancer.

Sunt necesare ├«ns─â noi investiga┼úii pe aceast─â tem─â, deoarece un tratament care s─â combat─â cancerul pulmonar trebuie s─â ┼úin─â cont ┼či de nevoile pacien┼úilor de a fuma, dup─â ce afl─â sumbrul diagnostic.

Gabriella Sozzi, coordonatorul studiului, a declarat că este corect ca eforturile să fie focusate asupra prevenţiei prin renunţarea la fumat, dar este necesar să abordăm altfel această problemă gravă de sănătate.

ÔÇ×Chiar dac─â toat─â lumea ar renun┼úa la fumat ast─âzi, timp de 30 de ani de aici ├«ncolo tot ne-am confrunta cu un nivel mare de cancer pumonar, pentru c─â pl─âm├ónii no┼čtri sunt afecta┼úiÔÇť, a spus omul de ┼čtiin┼ú─â italian.