Un plus de magneziu îţi reduce anxietatea şi alungă depresia

2 jpg jpeg

Magneziul, căci despre el este vorba, este al patrulea cel mai abundent mineral din organismul uman capabil să reducă starea de anxietate de depresie şi să te protejeze de atacul de cord.

Poate nu ştiai, însă, magneziu ia parte la peste 300 de reacţii enzimatice şi crează o bază pentru fiecare proces biochimic din corpul tău, fiind capabil să relaxezez vasele de sânge, participă la contruirea oaselor şi la menţinerea danturii sănătoase şi chiar normalizează nivelul de zahăr din sânge.

Deficitul de magneziu, cauza multor afecţiuni

Magneziul promovează cu succes buna funcţionare a nervilor şi a muşchilor, fiind un element vital în corpul tău mai ales pentru funcţia sa de detoxificare şi pentru puterea sa de a sintetiza glucoza. Doza necesară de magneziu ţine celulele canceroase la distanţă.

Are un rol important în funcţia mitocondrială şi în producerea de energie, astfel că un deficit al acestui mineral te poate predispune la depresie, stare de agitaţie şi anxietate, boli cardiace sau imunitate scăzută.

Acest deficit poate fi cauzat de o alimentaţie precară, lipsită de nutrimenţi, de stres, consumul excesiv de alcool, insomnii, anumite medicamente.

Cele mai frecvente simptome ale deficienţei de magneziu sunt durerile de cap constante, greaţă, vărsături, lipsa apetitului, spasme musculare, migrene şi oboseala permanentă.

În cazul în acre această lipsă de magniziu din organism se cronicizează pot apărea spasme coronariene, furnicături şi un ritm cardiac anormal, tulburări de personalitate şi de dispoziţie.

Află care sunt cele mai bune surse de magneziu AICI

Alimente care conţin magneziu

În principiu tot ce este legumă cu frunze verzi este o sursă bună de magneziu. Astfel, legume precum sfecla roşie, varza de Bruxelles, salata verde, spanacul, varza albă, varza kale sau napul verde sunt ajutoarele naturii ca tu să beneficiezi de toţi nutrimenţii esenţiali păstrării sănătăţii în parametri optimi.

De asemenea, poţi să regăseşti surse bune de magneziu în avocado, dovleac, peşte gras, seminţe, nuci sau anumite condimente precum chimen, pătrunjel, seminţe de mărar sau chimenul dulce.

Pentru a te bucura de o viaţă longevivă şi sănătoasă, alimentaţia joacă un rol esenţial. Dieta ta trebuie să fie bogată în legume şi fructe proaspete şi doze de proteină animală pe care o poţi lua din carne, peşte.

Apa joacă şi ea un rol fundamental în asimilarea magneziului în organism. Pentru asimilarea lui corespunzătoare organismul trebuie să fie hidratat constant şi să nu sari peste somnul nocturn, pentru ca astfel organismul să poate să te susţină eficient a doua zi în activităţile tale.