Un pahar de vin pe zi îi fereşte pe bătrâni de demenţă

1 2 jpg jpeg

De data aceasta, experţii de la „ The Stritch School of Medicine at Loyola University Chicago“ susţin că băuturile te previn de riscul de demenţă cu 23%.

Iar acest procentaj este valabil, în special, la persoanele mai în vârstă, care sunt predispuse la demenţă, inclusiv maladia Alzheimer.

Oamenii de ştiinţă americani spun că cei care obişnuisc să consume unul sau două pahare de vin ori bere sunt preveniţi de degradarea memoriei.

La experiment au fost implicaţi aproximativ 365.000 de participanţi. Din studiu reiese că vinul are mai multe calităţi decât berea.

În ceea ce priveşte modul cum reacţionează băuturile la femei şi la bărbaţii, rezultatele arată că la ambele sexe se produc aceleaşi beneficii.

În cazul în care se depăşeşte cantitatea de până la două pahare pe zi, adică se ajunge la cinci pahare de vin sau bere pe zi, beneficiile se transformă în efecte adverse.

Cercetătorii, care au publicat descoperirile lor în „Journal Neuropsychiatric Disease and Treatment“, spun că „alcoolul consumat în cantităţi moderate poate face celulele creierului să se <<potrivească>>“.