Un nou spital pentru copii în Ploieşti

1 2 jpg jpeg

Reprezentanţii locali ai Ploieştiului au semnat de curând un contract de sponsorizare, prin care se oferă sediul din Piaţa Eroilor nr. 1 A, din vecinătatea Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a fi utilizat în scop medical.

Noul spital public de pediatrie va oferi servicii medicale de specialitate pentru toţi copiii din oraş şi din împrejurimi.

Unitatea medicală face parte din Campania „Acces la viaţă“, iniţiată cu scopul de a îmbunătăţi serviciile medicale de urgenţă de calitate, schimbul de „know-how“ şi de experienţă între medici, de a spori calitatea actului medical, dar şi de a promova şi recompensa excelenţa în domeniul sanitar.

Noul spital public pentru copii beneficiază de dotări şi de echipamente moderne, la standarde înalte.

Unitatea medicală pentru copii dispune de nu mai puţin de 200 de paturi, săli de operaţie şi aparatură performantă de ultimă generaţie.

În proiectul iniţial s-a stabilit că în spital va funcţiona o linie de gardă cu cel puţin patru medici, rezerve cu baie, ambulator, secţie de terapie intensivă, laboratoare de analiză anatomo-patologică şi cabinete de recuperare fizică.