Un nou spital pentru copii ├«n Ploie┼čti

1 2 jpg jpeg

Reprezentan┼úii locali ai Ploie┼čtiului au semnat de cur├ónd un contract de sponsorizare, prin care se ofer─â sediul din Pia┼úa Eroilor nr. 1 A, din vecin─âtatea Casei de Cultur─â a Sindicatelor, pentru a fi utilizat ├«n scop medical.

Noul spital public de pediatrie va oferi servicii medicale de specialitate pentru to┼úi copiii din ora┼č ┼či din ├«mprejurimi.

Unitatea medical─â face parte din Campania ÔÇ×Acces la via┼ú─âÔÇť, ini┼úiat─â cu scopul de a ├«mbun─ât─â┼úi serviciile medicale de urgen┼ú─â de calitate, schimbul de ÔÇ×know-howÔÇť ┼či de experien┼ú─â ├«ntre medici, de a spori calitatea actului medical, dar ┼či de a promova ┼či recompensa excelen┼úa ├«n domeniul sanitar.

Noul spital public pentru copii beneficiaz─â de dot─âri ┼či de echipamente moderne, la standarde ├«nalte.

Unitatea medical─â pentru copii dispune de nu mai pu┼úin de 200 de paturi, s─âli de opera┼úie ┼či aparatur─â performant─â de ultim─â genera┼úie.

├Än proiectul ini┼úial s-a stabilit c─â ├«n spital va func┼úiona o linie de gard─â cu cel pu┼úin patru medici, rezerve cu baie, ambulator, sec┼úie de terapie intensiv─â, laboratoare de analiz─â anatomo-patologic─â ┼či cabinete de recuperare fizic─â.