Un milion de doze de vaccin antigripal pentru campania de imunizare

1 2 jpg jpeg

Astfel, potrivit Ministerului Sănătăţii au fost transmise către furnizorul de vaccin antigripal cantităţile de doze repartizate fiecărei direcţii de sănătate publică, iar de săptămâna viitoare furnizorul va începe livrarea în teritoriu.

De asemenea, a fost încheiat pentru prima oară un acord-cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani.

„Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu faţă de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc”, se arată într-un comunicat de presă.

1 2 jpg jpeg

În campania de vaccinare gratuită vor fi imunizate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire — personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC, scrie Agerpres.

Conform ultimelor date furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat pentru această perioadă.

Ultima monitorizare INSP arată că, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, IACRS şi pneumonii) a fost de 79.895, cu 8,3% mai puţin comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (87.162) şi cu 0,04% mai mare faţă de săptămâna precedentă (76.545).