Un milion de doze de vaccin antigripal pentru campania de imunizare

1 2 jpg jpeg

Astfel, potrivit Ministerului Sănătăţii au fost transmise către furnizorul de vaccin antigripal cantităţile de doze repartizate fiecărei direcţii de sănătate publică, iar de săptămâna viitoare furnizorul va începe livrarea în teritoriu.

De asemenea, a fost încheiat pentru prima oară un acord-cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani.

ÔÇ×Anul acesta, Ministerul S─ân─ât─â┼úii va achizi┼úiona peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu fa┼ú─â de anul trecut, astfel ├«nc├ót s─â asigure vaccinarea unui num─âr c├ót mai mare de persoane aflate ├«n grupele de riscÔÇŁ, se arat─â ├«ntr-un comunicat de pres─â.

1 2 jpg jpeg

├Än campania de vaccinare gratuit─â vor fi imunizate persoanele cu risc ridicat de ├«mboln─âvire ÔÇö personalul medical, persoane cu v├órsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, ├«n special boli respiratorii ┼či cardiovasculare, boli metabolice, copii ┼či b─âtr├óni institu┼úionaliza┼úi, personal medical, gravide, conform recomand─ârilor OMS ┼či ECDC, scrie Agerpres.

Conform ultimelor date furnizate de Institutul Na┼úional de S─ân─âtate Public─â, pe teritoriul Rom├óniei nu s-au ├«nregistrat cazuri confirmate de grip─â, morbiditatea prin infec┼úii respiratorii acute ├«ncadr├óndu-se ├«n intervalul a┼čteptat pentru aceast─â perioad─â.

Ultima monitorizare INSP arat─â c─â, la nivel na┼úional, num─ârul total de cazuri de infec┼úii respiratorii acute (grip─â clinic, IACRS ┼či pneumonii) a fost de 79.895, cu 8,3% mai pu┼úin comparativ cu aceea┼či s─âpt─âm├ón─â a sezonului precedent (87.162) ┼či cu 0,04% mai mare fa┼ú─â de s─âpt─âm├óna precedent─â (76.545).