Un medicament folosit ├«n tratarea alergiilor, eficient ┼či ├«n COVID-19

1 shutterstock 1757306192 jpg jpeg

Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia a anunţat că dexametazona, folosită în tratamentul alergiilor severe, a avut rezultate bune în tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Un studiu denumit Recovery, realizat de cercet─âtori de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, a ajuns la concluzia c─â dexametazona poate reduce mortalitatea la pacien┼úi spitaliza┼úi cu COVID-19, care necesit─â oxigen ┼či ventila┼úie mecanic─â, cu 18%, respectiv 36%, informeaz─â Agerpres.

Dexametazona este un medicament folosit în tratamentul alergiilor severe, în unele boli de pielii, vărsături, boli autoimune sau inflamaţii. Dexametazona a fost inclusă în tratamentul pacienţilor spitalizaţi cu coronavirus începând cu luna iunie anul trecut.

├Äntr-un alt studiu realizat de Facultatea de medicin─â Nuffield din cadrul Oxford, medicamentul a fost utilizat la tratarea unui num─âr estimat de 22.000 de pacien┼úi din Marea Britanie ┼či a 958.000 de persoane la nivel global.

Potrivit directorului executiv NHS, Simon Stevens, ÔÇ×este posibil s─â fi fost salvate circa un milion de vie┼úi la nivel globalÔÇŁ.