Un gest simplu şi plăcut te scapă de stres

2 jpg jpeg

După ce au studiat îndelung cum ne afectează stresul sănătatea şi au încercat să dea soluţii cât mai eficiente, oamenii de ştiinţă sunt tot mai siguri că plimbarea este cea mai bună soluţie în înlăturarea stresului.

Potrivit experimentelor efectuate de experţii americani, de la Universitatea Princeton, din New York, mersul vioi pe jos şi jogging-ul în ritm ceva mai lent au rolul de a activa neuronii din creier.

Aceşti neuroni reduc sentimentele de stres, de anxietate şi chiar stările de depresie, relaxând simţurile. Multă vreme exerciţiile fizice au fost considerate remediul cel mai eficient în tratamentul anxietăţii şi al depresiei, dar mecanismul creierul vizavi de acest fenomen rămăsese încă un mister.

Acum, testele efectuate pe cobai au arătat că atunci când animalele de laborator sunt active, neuronii relaxează şi produc o stare de linişte generală.

Profesorul Elizabeth Gould, coordonatorul cercetării, a declarat că activitatea fizică are rolul de a reorganiza activitatea din creier. În acest fel, puterea anxietăţii de a interfera cu starea normală din creier este limitată.

„Înţelegerea modului în care creierul reglementează comportamentul anxios ne dă indicii importante despre cum pot fi ajutate persoanele cu tulburări de anxietate. De asemenea, ne spune ceva despre cum se modifică creierul pentru a răspunde optim la propriul mediu“, a completat Elizabeth Gould.