Ultramaraton pentru ajutarea copiilor cu autism

1 2 jpg jpeg

Începând cu ora 10.00, va avea loc, în staţiunea Mamaia, un eveniment sportiv unic în lume: un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la care vor participa 20 de echipe a câte 24 concurenţi. Startul va fi dat sâmbătă, din faţa sediului Radio Constanţa, iar traseul are o distanţa de 3 kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, sub formă de ştafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiţiei, să se adune cât mai mulţi kilometri. Fiecare echipă va fi premiată cu un trofeu, iar concurenţii vor primi, la sosire, medalie de finisher. Pe timpul celor 24 de ore, vor fi asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri şi fructe.

În această cursă vor alerga echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU Dobrogea şi Garda de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşie, elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa, antrenori de fitness, studenţi ai Universităţii „Ovidius”.

7.000 de euro pentru proiectul Camera Virtuală

Evenimentul este organizat de Centrul de Psihologie „Marea Neagră” şi face parte din proiectul Camera Virtuală, care promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. Telekom Romania susţine cu 7.000 de euro proiectul Camera Virtuală, menit să sprijine copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, prin intermediul programului „Te implici”. Centrul de Psihologie „Marea Neagră”, initiatorul proiectului, va marca simbolic sponsorizarea oferită de Telekom, în cadrul ediţiei din 2016 a programului „Te implici”, în cadrul evenimentului „Alerg 24 de ore pe nisip pentru Autism Marea Neagră”. Astfel, fiecare oră alergată echivalează cu aproximativ 300 de euro, directionaţi de compania Telekom România.

„Am reuşit să mobilizăm o comunitate formată din oameni cu suflet mare, din foarte multe domenii de activitate, pentru a-i sprijini pe aceşti copii speciali. Au mare nevoie de suportul nostru moral şi financiar, iar evenimentul sportiv, unic în lume, este organizat special pentru ei.

Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţi fizice şi psihice. Fiecare echipă va alerga cu o torţă, care se va aprinde la apusul soarelui, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul”, declară Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat la World Festival Autism din Canada pentru unul dintre revoluţionarele sale proiecte dedicate copiilor autişti şi organizatorul principal al evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

De-a lungul zilei de concurs, vor fi şi momente speciale, printre care depunerea Promisiunii la care participă copiii din Patrula de Cercetaşi „Marea Neagră”. În urma acestui jurământ solemn, pe nisip, chiar la malul mării, copiii vor primi acceptul de a intra în rândul Cercetaşilor marini şi vor primi eşarfele şi cămăşile de cercetaşi.