Uleiul de peşte luptă cu depresia adolescenţilor

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu al cercetătorilor japonezi, acidul eicosapentenoic (EPA) şi acidul docosahexenoic (DHA), care se găsesc în uleiul de peşte, scad riscul apariţiei depresiei. La studiu au participat peste 6.500 de elevi şi liceeni japonezi cu vârstele cuprinse între 12 şi 15 ani.

Dintre aceştia, 23% dintre băieţi şi 31% dintre fete prezentau simptome de depresie.

După ce au monitorizat dieta zilnică a acestor tineri, cercetătorii japonezi au remarcat că băieţii care consumau cele mai mari cantităţi de peşte aveau un risc de depresie cu 27% mai mic decât cei care nu consumau aceste alimente.

O altă concluzie a cercetătorilor este că uleiul nu are acelaşi efect benefic şi în cazul adolescentelor.

Totodată, un alt studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, a arătat că adolescenţii care au un nivel ridicat al hormonului de stres (cortizol), au un risc mai ridicat de a dezvolta depresie, pe parcursul vieţii. Oamenii de ştiinţă au descoperit, în urma cercetării la care au luat parte peste 1800 de adolescenţi că adolescenţii cu un nivel al cortizolului ridicat, dar care au şi sentimente de tristeţe, prezintă un risc de depresie mai mare cu 14% decât al celor cu niveluri de cortizol scăzut. Numai în area Britanie, potrivit ultimelor statistici, peste 10 milioane de persoane sunt afectate de această boală.