Uleiul cald, remediu pentru un păr frumos

1 2 jpg jpeg

Uleiurile naturale îţi păstrează frumuseţea, mai ales că le foloseşti pentru hidratarea pielii, pentru măştile faciale, cât şi pentru înfrumuseţarea podoabei capilare.

Masajul cu ulei cald favorizează creşterea firului de păr

Indiferent de tipul de păr, poţi încerca uleiul de migdale, care e cel mai indicat pentru restructurarea capilară, uleiul de nucă de cocos, de argan sau din sâmburi de struguri, dar şi uleiul de măsline. Poţi face un amestec din aceste uleiuri astfel:

- uleiul de nucă de cocos cu ulei de măsline şi canola dacă ai părul uscat şi vârfurile despicate.

- uleiul de argan cu ulei din sâmburi de struguri dacă ai părul fin şi foarte subţire.

Află care este cel mai bun tratament pentru păr deteriorat AICI

Încălzeşte 10 linguriţe de ulei, dacă ai părul de lungime medie, apoi adaugă uleiul cu degetele la rădăcina firului de păr şi începe să-l masezi până la vârfuri.

Acordă o atenţie deosebită vârfurilor, fără să insişti prea mult pe zona scalpului. Firul tău de păr va absorbi cantitatea necesară de ulei şi este bine să nu-l îmbibi cu prea mult ulei.

După ce l-ai masat, umezeşte un prosop în apă caldă sau ţine-l puţin la aburi şi înfăşoară-ţi capul. Stai cel puţin 10 minute. Clăteşte-l la final cu apă călduţă din abundenţă şi şamponează-l ca de obicei.

Află care este efectul miraculos pe care îl are gelatina asupra părului AICI

Pont

Nu repeta această procedură mai mult de o dată pe săptămână.

Ierburi aromatice pentru hrănirea părului

Dacă vrei să ai un efect spectaculos după aplicarea tratamentului cu ulei cald, poţi folosi lavandă, rozmarin, muşeţel sau salvie pentru a hrăni părul mai bine. Pune planta o dată cu uleiul la încălzit, apoi lasă un pic la infuzat, strecoară şi aplică pe părul umezit în prealabil.

Acest mic truc este benefic mai ales în cazul părului uscat şi lipsit de vitalitate. Atât uleiul, cât şi plantele aromatice, sub prosopul aburit sau casca de baie vor penetra mai bine pelicula de păr datorită mediului umed creat, care deschide porii mult mai bine.

Extrapont

În cazul în care ai părul normal, poţi încerca acest tratament o dată pe lună.

Dacă ai părul uscat, este recomandat o dată pe săptămână.