Trucurile lunii

1 2 jpg jpeg

Florentina Elena Nagy, Lupeni, Hunedoara: Cu dulceaţa din petale de narcise poţi scăpa de orice tuse.

Într-un borcan se pune un strat subţire de miere, apoi un strat de petale de narcise şi continuaţi astfel până la umplerea borcanului. Deasupra adăugaţi puţină miere. Închideţi borcanul şi lăsaţi la rece două luni. Luaţi două-trei linguriţe pe zi. Nicoleta Andrei, Călăraşi: Dimineaţa mănânc cereale (am colesterolul mare), un fruct, iaurt, miez neprăjit de seminţe de floarea-soarelui. Am renunţat la prăjeli şi am înlocuit carnea de porc cu cea de curcan.

În salate, folosesc uleiul de măsline, iar oţetul l-am înlocuit cu sucul de lămâie. După masa de prânz, beau o cană cu ceai de păpădie, care este bun pentru fiere şi pentru ficat.

Am avut keratită (inflamaţie a corneei) şi, pe lângă tratamentul cu picături, am folosit şi pelinul.

Am făcut infuzie din trei linguriţe de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml apă. Am aplicat această infuzie pe pleoape (după ce am strecurat-o) cu ajutorul compreselor din tifon steril.

Siropul de nuci este un excelent calmant pentru tuse şi pentru răguşeală. Avem nevoie de 15 nuci (crăpate doar puţin, nu sparte de tot), 15 linguri de zahăr şi de 1,5 litri de apă. Se pun ingredientele pe foc mic şi se fierbe compoziţia până scade la jumătate. Se filtrează şi se ţine într-o sticlă închisă la culoare. Se iau câte trei linguri pe zi.

Ramona Marinela Mustăţea, Constanţa: Săptămânal, la duş, dau pe corp cu un scrub făcut din două linguri de ulei de măsline, două linguri de miere şi din cinci linguri de sare de mare. Aşa îndepărtez praful şi celulele moarte.

Cei cinci câştigători vor primi câte un termometru digital. Pentru revendicarea premiilor, câştigătorii sunt rugaţi să sune la 021.407.54.74.