Trucuri pentru a obţine un păr mătăsos

1 2 jpg jpeg

Multe persoane se plâng că părul lor este tare şi ţepos şi nu ştiu cum să aibă şi ele un păr fin, pe care să-ţi fie mai mare dragul să-l atingi. Dacă ai şi tu această problemă, iată mai jos câteva sfaturi care să te ajute să ai podoaba capilară mult visată – fină ca mătasea.

Truc

Când stai la plajă, poartă pălărie de soare, ori acoperă-ţi capul cu un prosop sau bandană. Soarele face rău părului, deteriorându-l.

Alimentele bune pentru sănătatea părului

Probabil că ai mai auzit până acum, dar atât pentru piele, unghii cât şi pentru păr, este foarte important să consumi alimente sănătoase, bogate în substanţe nutritive. De asemenea, hidratarea este obligatorie. Bea 2-3 litri de lichide pe zi.

Pentru a obţine un păr ca al fetelor din reclamele TV, nutriţioniştii spun că trebuie să mănânci avocado şi o gamă variată de seminţe (de susan, in, floarea-soarelui, dovleac). Legumele şi fructele să-ţi fie prietene. Consumă în special cartofi, pepene, morcovi, dovleac.

Mănâncă salate stropite cu puţin ulei presat la rece. Nu uita să mănânci şi nuci, fistic, fasole căci conţin mult zinc. Acest mineral ajută la menţinerea glandelor sebacee, care produc uleiurile preţioase pentru păr. Datorită lor (glandelor), foliculii firelor de păr vor funcţiona normal.

Sfat!

Nu-ţi spăla părul cu apă fierbinte, ci cu apă călduţă! Clăteşte-l cu apă potrivită sau rece!

Obiceiuri pe care să le eviţi

Specialiştii recomandă să nu te mai speli pe cap în fiecare zi. Ştii de ce? Pielea capului produce uleiuri naturale esenţiale pentru păr. Acestea pur şi simplu hrănesc părul şi-l ajută să fie moale, plin de vitalitate şi să strălucească. Practic, dacă tu îl speli în fiecare zi, vei elimina uleiurile respective, iar părul va deveni uscat şi se va rupe, notează hairbuddha.net. Experţii te sfătuiesc să te speli de maximun 2 ori pe săptămână pe cap. Astfel, părul tău va avea timpul necesar să beneficieze de uleiurile bogate nutritiv.

Alt obicei nociv pentru păr este uscarea lui cu ajutorul föhnului. Pentru un păr plin de vitalitate, fin, evită pe cât posibil să foloseşti produse care-ţi usucă părul, spre exemplu banalul föhn, cu aer cald. Din cauza lui, părul se va deteriora, iar vârfurile se vor despica. Practic îţi vei arde părul, supunându-l la un şoc termic rece-cald. Cel mai bine, lasă-ţi părul să se usuce în mod natural, la aer. Când te grăbeşti şi trebuie neapărat să ieşi din casă, dar ai părul ud, foloseşte uscătorul de păr dar nu pe aer cald.

Chimicalele din vopsea, produsele de styling, soluţiile pentru permanent, toate dăunează părului, iar acesta va deveni casant şi va avea un aspect de păr lipsit de viaţă. Lasă părul să respire şi nu-l supune regulat acestor obiceiuri nesănătoase – vopsit, întins cu placa, decolorat, ondulat cu produsele specifice.

Masajul scalpului

Pentru a stimula creşterea părului, atunci când te speli pe cap, fă-ţi masaj la scalp. Fă mişcări uşoare cu buricele degetelor. În acest mod, vei facilita creşterea circulaţiei la nivelul pielii capului şi le vei conferi rădăcinilor firelor de păr o doză mai mare de oxigen şi substanţe nutritive care vor hrăni părul în profunzime.

Să nu mai spunem că acest masaj îţi va da o stare de linişte şi vei avea, datorită lui, un somn odihnitor. Acest truc poate fi făcut şi seara înainte de culcare, pe părul uscat. De asemenea, dacă vrei un păr strălucitor şi moale poţi face o dată pe săptămână un masaj cu uleiuri esenţiale din plante. Încearcă uleiul de măsline, de argan, cel de avocado sau de ce nu, pe cel de susan. Întâi, aplici pe scalp, apoi întinzi uşor, pe toată lungimea părului. Îţi pui un prosop din bumbac şi laşi aşa peste noapte. Dimineaţa clăteşti părul cu un şampon din ingrediente naturale.