Truc care te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Unul din experimentele efectuate de cercetătorii americani a constat în analiza efectelor pe care le produce apa băută înainte de masă asupra organismului. Potrivit oamenilor de ştiinţă coordonaţi de Brenda Davy, „apa sporeşte procesul de slăbire“.

Nu se poate declara însă cu certitudine că apa slăbeşte, pentru că sunt necesare şi alte analize ştiinţifice, dar până acum este cert că apa favorizează pierderea în greutate.

Experţii germani au studiat la rândul lor această ipoteză. Rebecca Muckelbauer, specialist la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Centrului Medical Universitar „Charite“ din Berlin, a analizat datele statistice din 11 studii efectuate în acest sens şi a descoperit următoarele: trei dintre experimente au arătat că un consum mai mare de apă duce la o pierdere în greutate mai importantă.

Truc care te ajută să slăbeşti - doua pahare de apa

Un studiu efectuat de cercetătorii de la grupul Davy a descoperit că adulţii şi persoanele în vârstă care beau două pahare de apă înainte de masă slăbesc mai uşor decât cei care nu obişnuiesc să bea apă înainte de a mânca.

E posibil, consideră oamenii de ştiinţă, ca efectul de slăbire să fie datorat senzaţiei de saţietate instalat în urma consumului de apă.

„Acest lucru poate duce la o reducere a cantităţii de calorii ingerate“, spun experţii germani.

Institutul American de Medicină recomandă un consum de apă zilnic de aproximativ 2,7 litri în cazul femeilor şi de 3,7 litri de apă pentru bărbaţi.