Tristeţea la femei vine odată cu iarna

1 2 jpg jpeg

Un nou studiu în domeniu atrage atenţia că femeile sunt mai triste iarna şi au tendinţa să consume mai multe calorii, în special seara, când nu mai sunt atrase de ieşitul în oraş.

Rezultatele cercetării efectuate de oameni de ştiinţă britanici au scos la iveală că aproximativ de două ori mai multe femei decât bărbaţi se consolează iarna consumând alimente grele şi bogate în calorii.

28% din femei, spre deosebire de 15% din bărbaţi îşi schimbă dispoziţia pe timpul iernii. Unul din factorii importanţi care afectează psihicul femeilor este schimbarea orei din luna octombrie.

În urma studiului, 77% din femei au răspuns că zilele mai scurte le afectează în mod negativ obiceiurile alimentare, comparativ cu 64% din bărbaţi.

Tot din experiment, s-a tras concluzia că 37% din femei au tendinţa să stea mai mult timp în casă iarna, spre deosebire de 28% din numărul bărbaţilor, care preferă să nu-şi petreacă prea mult timp afară din casă.

Studiul a fost efectuat de Fundaţia britanică „Anglian Home Improvements“.

Doctorul Rob Hicks sugerează că zilele mai scurte şi nopţile mai lungi îi afectează pe mulţi iarna, cel mai frecvent întâlnită fiind tulburarea afectiv sezonieră- „seasonal affective disorder (Sad)“, un tip de depresie care este cauzată de lipsa suficientă a luminii pe timpul zilei.