Tratamentul de cancer de prostată poate afecta potenţa

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că răspunsul la această întrebare variază în funcţie de vârstă, greutatea corporală, rasă, de activitatea sexuală de dinaintea tratamentului, de intervenţii chirurgicale şi de terapii în care se utilizează radiaţiile.

Cu ajutorul concluziilor din acest experiment, bărbaţii îşi pot face o idee despre riscurile pe care le prezintă sa rămână impotenţi.

„Acest lucru îi va ajuta pe pacienţi să aibă o viziune mai realistă în legătură cu la ce anume trebuie să se aştepte după tratament“, a spus unul dintre autorii studiului, Martin Sanda, de la „ Beth Israel Deaconess Medical Center“ din Boston (SUA).

Cercetătorii au studiat factorii care afectează potenţa la bărbaţi, solicitându-i să răspundă la întrebările dintr-un chestionar.

În urma evaluării, s-a constatat că 77% dintre voluntarii care au suferit intervenţii chirugicale sunt pasibili de a avea probleme de erecţie după tratament. Cei care au fost supuşi în trecut unor terapii pe bază de radiaţii sunt mai expuşi problemelor de potenţă în proporţie de 90%.