Tratamente care alungă senzaţia de picioare grele

1 2 jpg jpeg

Oţet cu sare

Băile cu apă fierbinte, oţet şi sare te scutesc de picioarele umflate şi-ţi reduc inflamaţia. Umple un lighean până la jumătate cu apă, apoi adaugă 2 linguri cu oţet şi 3 mâini de sare grunjoasă. Ţine picioarele în lighean o jumătate de oră ori până când se răceşte apa.

Ceapă

Durerile de picioare pot fi cauzate şi de bătături sau de monturi. Un tratament bun în acest caz constă în aplicarea de felii de ceapă pe bătătură dimineaţa şi seara, după ce o jumătate de ceapă a fost ţinută în oţet o zi. Mai poţi pune pe bătătură o jumătate de smochină sau o prună uscată, pe care o ţii la hidratat în lapte. Pe ambele le ţii peste noapte.

Extrapont

Pe monturi poţi aplica puţină tinctură de iod, 30 de zile, în fiecare seară.

Hrean

Vei reduce durerile apărute din cauza unor pantofi care te bat, dacă pui pe tălpi, timp de 10 seri la rând, câte un săculeţ sau o compresă cu o pastă cu hrean. Ai nevoie de o bucată de hrean ras, o lingură de sare grunjoasă, una de făină şi alta de alcool medicinal. Reia tratamentul după o pauză de 5 zile.

Citeşte şi: Măsuri orecte în caz de sindrom de picioare grele

Uleiuri esenţiale

Pune în apa de baie câteva picături de ulei esenţial de mentă pentru o mai bună circulaţie a sângelui din zona picioarelor. Este util şi uleiul esenţial de grepfrut. Îţi trebuie 3-4 picături de ulei în apa fierbinte şi ţine picioarele în ea până la răcirea apei. Alte tipuri de uleiuri esenţiale recomandate pentru durerile de picioare sunt cele de cuişoare şi de chiparos. Combină oricare dintre ele cu puţin ulei vegetal şi masează de câteva ori pe zi picioarele până când începi să te simţi mai bine.