Tratament pentru incontinenţa urinară. O nouă metodă

1 2 jpg jpeg

Des ├«nt├ólnit─â la pacien┼úii v├órstnici, incontinen┼úa nu provoac─â mari probleme de s─ân─âtate, dar le poate crea o senza┼úie nepl─âcut─â de jen─â ┼či le afecteaz─â ├«ncrederea ├«n sine.

├Än Rom├ónia a ap─ârut un nou concept terapeutic de tratare a incontinen┼úei, bazat pe o tehnologie modern─â, de ultim─â genera┼úie. Aparatul FemiScan (foto), cu care se lucreaz─â ├«n prezent doar la Columna Medical Center din Capital─â, este destinat ├«ntre┼úinerii mu┼čchilor plan┼čeului pelvin, care combin─â un sistem clinic u┼čor de utilizat ┼či un soft detaliat pentru evaluarea ┼či tratarea mu┼čchilor plan┼čeului pelvin, prin utilizarea semnalelor de suprafa┼ú─â electromi-ografice (emg).

Metoda include cel mai sofisticat aparat care poate fi utilizat acas─â, creat special s─â asigure efectivitate natural─â, un tratament individual al incontinen┼úei urinare ┼či o motivare deosebit─â a pacientei.

2 jpg jpeg

ÔÇ×Metoda presupune efectuarea corect─â ┼či asistat─â a gimnasticii perineale ┼či a exerci┼úiilor Kegel. Am putea considera c─â acest aparat are rolul unui <<personal trainer>> care ├«nregistreaz─â electronic intensitatea ┼či durata excerci┼úiilor, urm├ónd ca, ulterior, datele s─â fie desc─ârcate ┼či interpretate periodic, ├«n centrul medical. Metoda se bucur─â de un mare succes ├«n aproape toate cazurile de incontinen┼ú─â urinar─â, mai cu seam─â ├«n cele cauzate de stres sau efortÔÇť, Mihai Bucur, medic primar urolog Columna Medical Center.

Aparatul a dovedit rezultate pozitive ├«n ceea ce prive┼čte tonusul mu┼čchilor plan┼čeului pelvin, ├«n tratamentul incontinen┼úei urinare de efort, a incotinen┼úei urinare mixte, de efort ┼či de urgen┼ú─â. Mai mult, prin noua metod─â de tratament se poate aduce o ├«mbun─ât─â┼úire a vie┼úii sexuale.

Testele clinice au demonstrat c─â terapia FemiScan este o terapie eficient─â ┼či f─âr─â dureri, special creat─â pentru tratamentul incontinen┼úei urinare ┼či activit─â┼úii mai intense a vezicii urinare, f─âr─â a fi necesar─â o interven┼úie chirurgical─â.

Tratament pentru incontinenţa urinară, alternativă naturală a terapiei chirurgicale

Tratamentul cu acest aparat de ultim─â genera┼úie reprezint─â o alternativ─â la metodele chirurgicale ┼či medicamentoase. Durata tratamentului este de aproximativ 16 s─âpt─âm├óni. Persoanele care urmeaz─â cu stricte┼úe programul de exerci┼úii f─âcute acas─â ┼či un control medical la fiecare 2 s─âpt─âm├óni, pot vedea cre┼čterea continen┼úei urinare ├«n 6 p├ón─â la 8 s─âpt─âm├óni ┼či vor avea continen┼ú─â satisf─âc─âtoare ├«n 16 s─âpt─âm├óni.

2 jpg jpeg

ÔÇ×Pentru c─â tonusul muscular se men┼úine prin antrenament, recomand ca exerci┼úiile s─â fie continuate acas─â, dup─â efectuarea ciclului ini┼úial, f─âr─â asistare, odat─â ce pacienta de┼úine metoda corect─â de remediere a deficien┼úelor contractive perineale. De asemenea, recomand ini┼úierea c├ót mai precoce a antrenamentului, imediat dup─â na┼čtere sau chiar ├«naintea sarcinii, de c─âtre orice femeie s─ân─âtoas─â, pentru a se asigura cadrul fiziologic dorit, ├«n prevenirea incontinen┼úei urinare post ÔÇôpartum sau la menopauz─âÔÇť, explic─â medicul Mihai Bucur.