Transpiraţia femeilor stresate trădează lipsa de încredere

1 2 jpg jpeg

Un studiu recent în domeniu sugerează că percepţia oamenilor despre femeile stresate care degajă un miros puternic de transpiraţie este definită prin incompetenţă şi lipsă de încredere în forţele proprii şi faţă de ceilalţi.

Oamenii de ştiinţă au descoperit ce efect are mirosul sudorii provenite de la stres, care provine din combinaţii de miresme neplăcute şi este diferită faţă de transpiraţia de după efort fizic sau aceea apărută din cauza temperaturilor ridicate.

Expertul pe aceste probleme, doctorul Susan Biehle-Hulette, explică faptul că „transpiraţia indusă de stres miroase extrem de respingător şi poate apărea în orice moment al zilei, de cele mai multe ori creându-se un cerc vicios în ceea ce priveşte declanşarea sudorii de stres“.

Studiile pe această temă arată trei cauze de apariţie a transpiraţiei: efort fizic, stres şi căldură.

De-a lungul timpului, cercetătorii au studiat impactul stresului provenit de la emoţii şi de la activitatea cerebrală, fără să se ia în calcul modul cum este afectată percepţia socială.

Pentru prima dată, spune omul de ştiinţă Susan Biehle-Hulette, s-a constatat că mirosul sudorii influenţează deciziile celor din jur cu privire la încrederea şi competenţa „victimelor“ transpiraţiei.