Totul despre ÔÇ×t─âierea stomaculuiÔÇŁ ┼či alte metode care garanteaz─â sl─âbirea

1 2 jpg jpeg

Toat─â lumea a auzit despre ÔÇ×t─âierea stomaculuiÔÇŁ, ├«ns─â interven┼úia este recomand─â doar persoanelor cu obezitate morbid─â.

Considerat─â cel mai eficient tratament al obezit─â┼úii, chirurgia bariatric─â rezolv─â nu neap─ârat o problem─â estetic─â, c├ót o problem─â major─â de s─ân─âtate, pentru c─â obezitate ├«nseamn─â sc─âderea duratei de via┼ú─â. De asemenea, opera┼úia duce, ├«n timp, ┼či la vindecarea diabetului de tip II ┼či a hipertensiunii arteriale, elimin─â problemele respiratorii ┼či steatoza hepatic─â ┼či, implicit, diminueaz─â riscul de cancer.

Metoda laparoscopic─â

Mic┼čorarea stomacului se poate realiza pe cale laparoscopic─â, ceea ce presupune o recuperare rapid─â, dup─â doar trei zile de internare. Opera┼úia dureaz─â circa o or─â, interval ├«n care, sub ghidaj video ┼či cu ajutorul unor instrumente speciale, medicii realizeaz─â interven┼úii asupra stomacului ┼či intestinelor. O astfel de opera┼úie, la Metropolitan Hospital, cost─â 24.500 lei, iar la Spitalul Monza, potrivit Bariliclinic.ro, 4.970 de euro.

Dup─â cinci ani de la interven┼úie ve┼úi pierde circa 70% din excesul ponderal pentru c─â stomacul va fi mai mic ┼či, implicit, ve┼úi m├ónca mai pu┼úin, ca ┼či ├«n cazul inelului de silicon sau al gastroplastiei verticale. Sau mai este posibil ca medicul s─â fi realizat o ÔÇ×ocolireÔÇŁ a unei suprafe┼úe mari din aria de absorb┼úie intestinal─â, ├«n a┼ča fel ├«nc├ót nu ve┼úi mai asimila dec├ót o mic─â parte din alimentele ingerate.

Cite┼čte mai multe pe aceast─â tem─â AICI