Toţi bucureştenii vor fi testaţi pentru Covid-19. Ministrul Sănătăţii: ”Mergem din uşă în uşă”

2 victor costache clinica polisano facebook page jpg jpeg

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a făcut un anunţ îmbucurător pentru toată România.

Echipele de la Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” lucrează deja la finalizarea proiectului prin care toţi bucureştenii vor fi testati pentru Covid-19.

”Am avizat un parteneriat şi un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populaţia Bucureştiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din uşă în uşă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârşitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie şi acum avem cel puţin 20 şi vrem să avem 1-2 la nivel judeţean”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Victor Costache a mai precizat că pacienţii diagnosticaţi cu noul COVID-19 vor fi internaţi doar în spitale dedicate tratării acestei patologii. Mai mult, de mâine, pacienţii cu forma uşoară de boală vor fi mutaţi din secţiile de boli infecţioase în hoteluri, unde vor fi supravegheaţi de doctori.

”Nu tratăm Covid-19 în spitale nonCovid, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului. Au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare şi se adaugă la fiecare judeţ un spital care va deveni spital Covid-19 sau se grupează două judeţe pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureştiului s-a pregătit Colentina, care va deveni funcţional de mâine. Mâine începe un proiect pilot pentru a lua presiunea de pe spitalele de boli infecţioase. Mâine, 50 de pacienţi vor fi instalaţi în hoteluri cu camere individuale, supravegheaţi. Principiul de bază e să nu amestecăm pacienţii şi să nu-i trimitem acasă, e cea mai mare greşeală care s-a făcut în ţările europene”, a mai spus ministru la Ştirile ProTV.