Top 10 alimente anticelulită

1 2 jpg jpeg

În cele mai multe cazuri, celulita apare din cauza alimentaţiei bogate în grăsimi nesănătoase, a retenţiei de apă în organism şi a lipsei de mişcare. Dintre toate, alimentaţia joacă cel mai important rol şi, dacă vei integra aceste 10 alimente în dieta zilnică, vei observa schimbări rapide.

Broccoli

Broccoli este regele legumelor în ceea ce priveşte principiile nutritive. Este un cocktail de vitamine şi minerale şi are aport energetic redus. Spre deosebire de alte legume, conţine acid alfa lipoic, care stimulează şi menţine elasticitatea fibrelor de colagen, ceea ce face pielea să arate minunat.

Pătrunjel

Această plantă minunată are o mulţime de proprietăţi benefice. Pe lângă faptul că te scapă de toxine, acţionează şi ca un diuretic, îţi curăţă rinichii şi previne retenţia de apă, unul dintre motivele pentru care apare celulita. Cel mai uşor îl poţi consuma în salate sau în sucuri verzi.

Alimente cu omega-3 şi omega-6

Numite şi grăsimi sănătoase, omega-3 şi omega-6 se găsesc în somon, ton, sardine, seminţe de floarea-soarelui, alune, migadale, nuci, caju. Conţin antioxidanţi care neutralizează excesul de radicali liberi, îmbunătăţesc circulaţia şi repară ţesuturile afectate de celulită.

Ananas

Bogat în potasiu, este fructul diuretic prin excelenţă. Este ideal pentru a elimina apa în exces şi pentru a combate celulita. Fibrele insolubile pe care le conţine activează tranzitul intestinal. A se consuma totuşi cu moderaţie, fiindcă este foarte dulce!

Citrice

Când te confrunţi cu celulita, în primul rând trebuie să ai grijă ca pielea ta să fie în permanenţă hidratată. Lămâile şi portocalele au această calitate şi în plus te ajută să elimini toxinele din corp şi să îţi echilibrezi pH-ul pielii. Începe-ţi dimineaţa cu o băutură energizantă cu apă călduţă şi zeama de la o lămâie stoarsă pentru efecte imediate. Dacă îţi plac fructele cu gust amărui, optează pentru grepfrut. Oferă vitamina C care menţine sănătatea pielii. Previne retenţia de apă şi ţine sub control glicemia.

Citeşte mai multe pe această temă AICI