TOP 10 alimente ALCALINIZANTE
Într-un mediu acid tumorile şi fungii se dezvoltă cu mai mare uşurinţă, nutrienţii sunt absorbiţi mai greu, deoarece sistemul digestiv este îngreunat, iar răspunsul imunitar este mai slab. În ultimul deceniu, a apărut un nou stil de alimentaţie, cel alcalin, care se bazează pe un echilibru nutriţional şi pe alimente proaspete.
Alimentele alcalinizante sunt acelea care schimbă pH-ul organismului şi combat acidoza. Nivelul pH-ului în organism ar trebui să se situeze undeva între 7-7.5, în sfera alcalină.
Câteva alimente, introduse în dietă şi consumate cu regularitate, pot avea un impact pozitiv asupra întreg organismului, întări sistemul imunitar, sistemul digestiv şi vor declanşa procesul de detoxifiere. Mai jos avem un top 10 al celor mai alcalinizante alimente:
1. Sucul de grepfrut roz, neîndulcit
Orice efort de alcalinizare trebuie să înceapă cu eliminarea sucurilor carbogazoase! Pentru o detoxifiere puternică, bea dimineaţa, înainte de masă, o limonadă din grepfrut roz cu apă minerală. Aceasta va acţiona pe două fronturi: apa minerală este cea mai simplă şi accesibilă băutură alcalină, iar grepfrutul se situează pe primele poziţii printre cele mai alcaline alimente.