Teste diagnostice de încredere în lupta cu noul coronavirus, la SANADOR

1 testare covid19 jpg jpeg

După aproape 2 ani de evoluţie, pandemia cu noul coronavirus continuă să provoace un număr considerabil de îmbolnăviri, multe dintre ele grave, atât în România, cât şi la nivel mondial. Este foarte important, în continuare, să respectăm măsurile de prevenire a transmiterii infecţiei cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, recunoaşterea rapidă a cazurilor de COVID-19 şi izolarea lor este printre cele mai importante. Trebuie, deci, să acordăm atenţie tuturor simptomelor caracteristice îmbolnăvirii cu noul coronavirus şi, în cazul apariţiei unei simptomatologii respiratorii, a febrei, a frisonului sau a durerilor musculare, să apelăm rapid la una dintre modalităţile de testare directă COVID-19, pentru protecţia noastră şi a celor din jur.

Dintre tipurile de teste disponibile pentru detecţia directă a noului coronavirus, testul RT-PCR este cel mai precis. Real Time PCR este un test performant de biologie moleculară care identifică ARN viral din exsudatul nazofaringian prin tehnici de amplificare a materialului genetic şi poate recunoaşte chiar şi cantităţi foarte mici de virus.

Laboratorul SANADOR este singurul din România acreditat RENAR (organismul naţional de acreditare) pentru detecţia si determinarea SARS-CoV-2 prin metoda Real-Time PCR. La SANADOR, testul RT-PCR este disponibil la un preţ promoţional, de 195 de lei, cu rezultat în maximum 24 de ore de la recoltare, accesibil online, la cerere şi în limba engleză.

Testele antigenice rapide, deşi mai puţin precise decât testele RT-PCR, sunt utile datorită rezultatului rapid pe care îl furnizează. La SANADOR, testul antigenic rapid costă 72 de lei, iar rezultatul este disponibil online în aproximativ 20 de minute de la recoltare.

Persoanele interesate pot opta şi pentru teste ce identifică anticorpii produşi de organismul uman la contactul cu virusul – anticorpi anti-nucleocapsidă de tip IgM sau IgG. Un alt tip de anticorpi de interes sunt anticorpii neutralizanţi (anti-spike RBD); aceştia apar fie după vaccinare, fie după trecerea prin infecţia cu noul coronavirus, iar titrul de anticorpi poate ajuta la evaluarea statusului imunitar după vaccinare sau post-COVID.

Spre deosebire de testele directe, pentru care se recoltează exsudat nazo-faringian, dozarea anticorpilor se face din ser, iar recoltarea de sânge se poate face în orice clinică sau punct de recoltare SANADOR.

Pe lângă testarea COVID-19 disponibilă la SANADOR, pacienţii care au trecut prin boală pot apela cu încredere la evaluarea post-COVID. Formele severe sau medii de boală pot fi însoţite de complicaţii ce persistă perioade îndelungate. Pentru a evalua gradul de afectare şi eventualele complicaţii, specialiştii recomandă efectuarea unui bilanţ cât mai complet, prin consulturi de specialitate şi investigaţii ţintite.

Pachetul de evaluare post-COVID conceput de specialiştii SANADOR cuprinde consulturi de cardiologie şi pneumologie, CT toracic (la recomandarea medicului pneumolog), teste funcţionale (spirometrie, electrocardiogramă), teste de evaluare a statusului imun (anticorpi anti-SARs-COV-2, inclusiv anticorpi anti-spike RBD), alături de teste de laborator pentru evaluare funcţiei hepatice, a coagulării, a funcţiei pulmonare, markeri ai inflamaţiei şi hemoleucogramă. Şi acest pachet poate fi accesat la un preţ special.