Testările gratuite pentru cancerul de piele continuă

2 jpg jpeg

De asemenea, bucureştenii şi nu numai pot afla câte tipuri de cancer de piele există, care sunt efectele benefice ale soarelui asupra organismului, dar si care sunt cele nocive.

Acţiunea face parte din campania de conştientizare „Un viitor fără pată”, iniţiată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Societatea Română de Cancer (SRC), şi are ca obiectiv principal să transmită cât de importantă este prevenţia în cazul unor boli grave, cum este melanomul malign.

Identificarea precoce este esenţială pentru diagnosticarea şi tratarea cu succes a zonelor cu risc cancerigen. Dacă este descoperit precoce şi tratat corect, melanomul malign poate fi vindecat în 98% din cazuri.

„Incidenţa melanomului creşte într-un ritm accelerat în segmentul de populaţie tânără, ca să luptăm cu acest fapt este foarte important să ne axăm pe prevenţie. Dermatoscopia permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii şi depistarea din timp a cancerului de piele. Metoda de investigaţie nu este dureroasă, prin urmare, le transmitem participanţilor la Via Sport sa vină cu încredere şi fără temeri la cortul „Un viitor fără pată”, a afirmat dr. Adriana Melnic, director executiv al SRC.