Testări gratuite pentru pensionari

1 2 jpg jpeg

Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“, sprijint de o companie farmaceutică, marchează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice printr-un eveniment special, organizat sâmbătă, 1 octombrie, la Sediul Otopeni al Institutului.

Începând cu ora 09.00 dimineaţa, sunt aşteptate toate persoanele de peste 40-45 de ani care vor să-şi testeze gratuit nivelul glicemiei, al colesterolului, al tensiunii arteriale şi să afle dacă sunt la risc să dezvolte osteoporoza.

Trebuie doar să sunaţi la numărul de telefon 0736 – 07.70.77 pentru înscriere, întrucât numărul de locuri este limitat. Nu trebuie să vă faceţi probleme în privinţa transportului.

Este asigurat de către organizatori, către şi de la Institut, cu ajutorul autocarelor care vor pleca din Piaţa Charles de Gaulle, sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 08.30.

Ora şi locul îmbarcării vor fi comunicate fiecărui participant în momentul realizării programării telefonice.

Sesiunea de testări se va încheia în jurul orei 18.00, iar rezultatele vor fi comunicate pe loc sau printr-o evaluare scrisă şi trimisă ulterior, prin poştă, participanţilor.

Cu ocazia acestui eveniment, se doreşte promovarea analizelor medicale periodice din timp, pentru a preveni diversele afecţiuni cronice precum: diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, osteoporoza.

„Ţinând cont de faptul că vârsta nu este un element modificabil, avem responsabilitatea foarte importantă de a preveni şi de a amâna apariţia acestor afecţiuni şi a complicaţiilor lor prin derularea de programe practice de educaţie şi prevenţie pentru pacienţi”, a declarat Directorul Medical al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, Conf. Dr. Gabriel Prada.

„Posibilitatea de a modifica viteza de îmbătrânire la oameni ar avea efecte mult mai bune decât eradicarea neoplaziilor, a afecţiunilor cardiovasculare şi a diabetului zaharat luate împreună. Influenţarea procesului de îmbătrânire, considerat ca o reducere progresivă a rezervelor funcţionale, iniţiată la noi de către doamna profesor Ana Aslan, o continuăm şi astăzi în cadrul Institutului cu ajutorul Gerovital H3®. Prin tratamentele pe care le utilizăm, putem modula mecanismele implicate în fenomenele de îmbătrânire la nivel celular şi molecular, influenţând totodată mecanisme frecvent implicate în bolile cronice degenerative adesea întâlnite la vârstnici”, a adăugat domnul Conf. Dr. Prada.

Se estimează că în România, ponderea persoanelor cu vârste peste 60 de ani se va dubla în următorii 40 de ani, ajungând să reprezinte 40% din populaţia ţării.