Testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale

1 2 jpg jpeg

Fundaţia Viaţa fără Hipertensiune lansează pe 17 mai, de Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale, o campanie de informare şi educare medicală pentru publicul general cu privire la hipertensiunea arterială şi riscurile acestei boli.

Scopul campaniei este creşterea nivelului de conştientizare şi informare cu privire la HTA în rândul populaţiei generale, abordând metodele de diagnosticare şi de prevenţie. Obiectivele principale sunt creşterea numărului de persoane care îşi măsoară tensiunea arterială regulat, a celor care adoptă un stil de viaţă care să prevină apariţia hipertensiunii arteriale, precum şi creşterea numărului de persoane cu hipertensiune arterială controlată. Pentru că, de cele mai multe ori, HTA este diagnosticată tardiv, controlul periodic chiar şi în absenţa simptomelor ar putea preveni aparitia complicatiilor.

Potrivit celui mai recent studiu efectuat de SRH în 2016, SEPHAR III, în România aproximativ 7,4 milioane de persoane suferă de hipertensiune arterială, afecţiune cardiovasculară care produce cele mai multe decese la nivel mondial.