Testare RT-PCR pentru diagnosticarea Covid-19, cu eliberarea rezultatelor în doar 60 de minute

1 shutterstock 1678356766 jpg jpeg

Un centru medical din Bucureşti introduce testarea Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19 care reduce timpul de eliberare a rezultatelor la doar 60 de minute, datorită celei mai noi tehnologii în domeniu.

Testul RT-PCR poate fi solicitat de angajatori pentru reluarea activităţii profesionale sau de cei care vor să călătorească în străinătate şi sunt condiţionaţi de prezentarea acestui test în aeroport sau la vamă. Totodată, de RT-PCR mai au nevoie, înainte de internare în spital, femeile însărcinate care urmează să nască, persoanele care fac hemodializă, pacienţii cu imunosupresie, bolnavii de cancer care trebuie să urmeze tratament oncologic (chimioterapie, radioterapie sau intervenţii chirurgicale), contacţii cazurilor confirmate sau persoanele care sunt expuse frecvent la agenţi infecţioşi.

În acest sens, clinica Dom Vista Medical a achiziţionat mai multe aparate de tehnologie înaltă în domeniul analizării RT-PCR, astfel: un analizor RT-PCR cu o capacitate de 96 de pacienţi cu un timp de lucru de 3h si 15 minute, altul o capacitate de 24 de pacienti cu un timp de lucru de 1h si 20 minute şi un analizor cu o capacitate de 1 pacient cu un timp de lucru de 45 min.

“Activitatea de testare a virusului SARS-CoV-2 a început la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2020. De atunci şi până astăzi, am efectuat un număr de 4041 de teste RT-PCR, 2875 de teste antigen, 1908 teste anticorpi IGG şi IGM. Ulterior începerii campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, am început implementarea testelor de anticorpi neutralizanţi (anticorpi specifici post vaccin). La momentul implementării procesului de testare, obiectivul nostru principal a fost de reducere a timpului pentru eliberarea rezultatului. Astfel, a luat naştere primul Centru Exclusiv de Testare Covid-19 din Bucureşti, care reuşeşte să elibereze rezultatele pacienţilor în minim 60 de minute şi maxim 6 ore, datorită unor dispozitive de ultimă tehnologie pe care le-am achiziţionat de curând. Programul de lucru al Centrului Exclusiv de Testare SARS-CoV-2 este non-stop, deoarece ne-am gândit să oferim semenilor noştri o componentă  direct proporţională cu modul de acţionare a virusului atât din punct de vedere al modului de răspândire, cât şi al gravităţii sale”, declară dr.  Dr. Ştefan Spiridon, directorul clinicii.

Laboratorul Dom Vista Medical deţine mai multe puncte de recoltare pe raza Municipiului Bucureşti:

  • Policlinica Apusului - Str. Apusului, Sector 6, Mun. Bucureşti
  • Policlinica Vitan - Calea Dudeşti, Sector 3 Mun. Bucureşti
  • Policlinica Titan - Bulevardul Nicolae Grigorescu, Sector 3 Mun. Bucureşti
  • Policlinica I. Ghe. Duca - Bulevardul Gheorghe Duca Sector 6 Mun. Bucureşti
  • Centrul de Virusologie - Şoseaua Nicolae Titulescu, Sector 1 Mun. Bucureşti
  • Cabinet Medicină de Familie- Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Sector 4 Mun. Bucureşti   

Pentru a deservi cât mai mulţi subiecţi, Dom Vista Medical dispune şi de logistica necesară de implementare a departamentului de recoltare la domiciliu şi îngrijiri medicale la domiciliu. Departamentul de Recoltare Probe Biologice la Domiciliu a recoltat în aceasta perioadă atât probe serologice non-covid cât şi probe Covid-19 (SARS- CoV-2).

“Chiar dacă a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 în mod agresiv, nu trebuie să renunţăm la purtarea măştii de protecţie, deoarece este esenţială pentru sănătatea noastră şi a celor din jur. Teoria este simplă şi se bazează pe studii medicale care au arătat că virusul poate fi activ la o persoană asimptomatică şi chiar vaccinată. Vaccinul oferă protecţie persoanei vaccinate, dar nu împiedică că această să fie transmiţător pentru persoanele aflate în contact. Recomand, de asemenea, evitarea zonelor aglomerate pe cât posibil chiar şi atunci când numărul cazurilor de infectaţi se află în scădere”, ne sfătuieşte Dr. Ştefan Spiridon, directorul Dom Vista Medical.