Test de antigen care prime┼čte marcajul CE pentru screening asimptomatic ┼či recoltare autoadministrat─â a probelor cu tampon nazal

1 shutterstock 1682110879 jpg jpeg

Abbott a anun┼úat ast─âzi c─â a primit marcajul CE pentru dou─â noi utiliz─âri ale PanbioÔäó COVID-19 Ag Rapid Test Device pentru detectarea virusului SARS-CoV-2: testare asimptomatic─â ┼či auto-tamponare.

Eticheta Panbio COVID-19 Ag a fost actualizat─â cu date clinice privind persoanele asimptomatice, care permit testarea ├«n mas─â (screening ├«n mas─â ) a persoanelor care nu prezint─â ├«n momentul respectiv simptome ale bolii. Potrivit unui studiu recent publicat ├«n JAMA,  cel pu┼úin 50% din infec┼úiile cu COVID-19 se estimeaz─â c─â provin din expunerea la persoane asimptomatice.

Cealalt─â actualizare a etichetei permite auto-recoltarea probelor nazale sub supravegherea unui lucr─âtor medical. Auto-tamponarea cu un tampon nazal u┼čor de utilizat de c─âtre pacient ├«mbun─ât─â┼úe┼čte confortul pacientului ┼či reduce riscul de expunere accidental─â la virus pentru lucr─âtorii din domeniul s─ân─ât─â┼úii, deoarece ace┼čtia pot men┼úine distan┼úa ├«n timpul procedurii de testare.

ÔÇ×Testarea rapid─â continu─â s─â fie unul dintre instrumentele noastre cele mai importante pentru combaterea acestei pandemii, iar capacitatea de a efectua screening ├«n mas─â ne permite s─â extindem testele ┼či s─â ajungem la mai mul┼úi oameni, ├«n mai multe locuriÔÇŁ, a declarat Robert B. Ford, pre┼čedinte ┼či director executiv, Abbott. ÔÇ×Acum, c├ónd testul antigen rapid Panbio de la Abbott are o indica┼úie asimptomatic─â, devine un instrument ┼či mai valoros pentru a permite o re├«ntoarcere ├«n siguran┼ú─â la munc─â, ┼čcoal─â, c─âl─âtorii ┼či alte activit─â┼úi din via┼úa de zi cu zi.ÔÇŁ

Din luna august a anului trecut, Abbott a livrat 200 de milioane de teste rapide de antigen Panbio c─âtre 120 de ┼ú─âri din Europa, Americi, Asia ┼či Africa. Profesioni┼čtii din domeniul s─ân─ât─â┼úii la nivel global au constatat utilitatea clinic─â a testului ├«n detectarea infec┼úiilor cu COVID-19. ├Än coordonare cu Fondul Global, Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii ┼či Funda┼úia Bill & Melinda Gates, Abbott continu─â s─â pun─â teste antigene rapide Panbio la dispozi┼úia ┼ú─ârilor cu venituri mici ┼či medii.

Testarea pe scar─â larg─â, frecvent─â ┼či rapid─â faciliteaz─â re├«ntoarcerea la munc─â

Num─ârul mare de cazuri de COVID-19 ┼či teama de r─âsp├óndire a bolii au dus la o recesiune economic─â global─â, la absenteismul sporit de la locul de munc─â ┼či la incapacitatea angajatorilor de a-┼či readuce angaja┼úii la birou. Drept urmare, angajatorii ┼či guvernele din ├«ntreaga lume caut─â modalit─â┼úi de a asigura continuitatea afacerii ┼či de a-┼či reporni economiile. 

Screeningul frecvent ┼či rapid al angaja┼úilor, utiliz├ónd teste antigenice rapide, cum ar fi Panbio COVID-19 Ag ÔÇô ├«mpreun─â cu m─âsuri preventive precum purtarea m─â┼čtii, distan┼úarea social─â, sp─âlarea m├óinilor, dezinfectarea unit─â┼úilor ┼či orice alte ac┼úiuni solicitate de autorit─â┼úi ÔÇô pot sprijini o re├«ntoarcere mai sigur─â la munc─â prin identificarea ┼či izolarea rapid─â a persoanelor infectate ┼či contagioase. Angaja┼úilor care ob┼úin rezultate negative li se poate permite accesul ├«n unit─â┼úi ┼či ├«┼či pot relua activitatea.

ÔÇ×Din octombrie 2020, Abbott a folosit teste antigenice rapide ├«ntr-o implementare treptat─â a test─ârii angaja┼úilor ├«n mai multe loca┼úii la nivel globalÔÇŁ, a declarat Mary Moreland, vicepre┼čedinte executiv, Resurse Umane, Abbott. ÔÇ×Experien┼úa noastr─â dovede┼čte c─â testarea ├«i ajut─â pe angaja┼úii no┼čtri s─â se simt─â mai ├«n siguran┼ú─â ┼či mai ├«n largul lor c├ónd vin la birou ├«n aceast─â perioad─â, astfel ├«nc├ót s─â poat─â colabora mai eficient unul cu cel─âlalt ┼či s─â ├«┼či ├«ndeplineasc─â sarcinile.ÔÇŁ

Testarea antigenic─â rapid─â joac─â un rol critic ├«n restabilirea libert─â┼úii de mi┼čcare

Dincolo de screeningul la locul de munc─â, capacitatea de a efectua screeninguri ├«n mas─â la porturile de intrare folosind testul antigenic rapid Panbio va facilita reluarea c─âl─âtoriilor interna┼úionale. O serie de guverne solicit─â acum dovada unui test viral COVID-19 negativ ├«nainte de intrarea ├«n ┼úar─â. ,