Test de antigen care primeşte marcajul CE pentru screening asimptomatic şi recoltare autoadministrată a probelor cu tampon nazal

1 shutterstock 1682110879 jpg jpeg

Abbott a anunţat astăzi că a primit marcajul CE pentru două noi utilizări ale Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test Device pentru detectarea virusului SARS-CoV-2: testare asimptomatică şi auto-tamponare.

Eticheta Panbio COVID-19 Ag a fost actualizată cu date clinice privind persoanele asimptomatice, care permit testarea în masă (screening în masă ) a persoanelor care nu prezintă în momentul respectiv simptome ale bolii. Potrivit unui studiu recent publicat în JAMA,  cel puţin 50% din infecţiile cu COVID-19 se estimează că provin din expunerea la persoane asimptomatice.

Cealaltă actualizare a etichetei permite auto-recoltarea probelor nazale sub supravegherea unui lucrător medical. Auto-tamponarea cu un tampon nazal uşor de utilizat de către pacient îmbunătăţeşte confortul pacientului şi reduce riscul de expunere accidentală la virus pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, deoarece aceştia pot menţine distanţa în timpul procedurii de testare.

„Testarea rapidă continuă să fie unul dintre instrumentele noastre cele mai importante pentru combaterea acestei pandemii, iar capacitatea de a efectua screening în masă ne permite să extindem testele şi să ajungem la mai mulţi oameni, în mai multe locuri”, a declarat Robert B. Ford, preşedinte şi director executiv, Abbott. „Acum, când testul antigen rapid Panbio de la Abbott are o indicaţie asimptomatică, devine un instrument şi mai valoros pentru a permite o reîntoarcere în siguranţă la muncă, şcoală, călătorii şi alte activităţi din viaţa de zi cu zi.”

Din luna august a anului trecut, Abbott a livrat 200 de milioane de teste rapide de antigen Panbio către 120 de ţări din Europa, Americi, Asia şi Africa. Profesioniştii din domeniul sănătăţii la nivel global au constatat utilitatea clinică a testului în detectarea infecţiilor cu COVID-19. În coordonare cu Fondul Global, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Fundaţia Bill & Melinda Gates, Abbott continuă să pună teste antigene rapide Panbio la dispoziţia ţărilor cu venituri mici şi medii.

Testarea pe scară largă, frecventă şi rapidă facilitează reîntoarcerea la muncă

Numărul mare de cazuri de COVID-19 şi teama de răspândire a bolii au dus la o recesiune economică globală, la absenteismul sporit de la locul de muncă şi la incapacitatea angajatorilor de a-şi readuce angajaţii la birou. Drept urmare, angajatorii şi guvernele din întreaga lume caută modalităţi de a asigura continuitatea afacerii şi de a-şi reporni economiile. 

Screeningul frecvent şi rapid al angajaţilor, utilizând teste antigenice rapide, cum ar fi Panbio COVID-19 Ag – împreună cu măsuri preventive precum purtarea măştii, distanţarea socială, spălarea mâinilor, dezinfectarea unităţilor şi orice alte acţiuni solicitate de autorităţi – pot sprijini o reîntoarcere mai sigură la muncă prin identificarea şi izolarea rapidă a persoanelor infectate şi contagioase. Angajaţilor care obţin rezultate negative li se poate permite accesul în unităţi şi îşi pot relua activitatea.

„Din octombrie 2020, Abbott a folosit teste antigenice rapide într-o implementare treptată a testării angajaţilor în mai multe locaţii la nivel global”, a declarat Mary Moreland, vicepreşedinte executiv, Resurse Umane, Abbott. „Experienţa noastră dovedeşte că testarea îi ajută pe angajaţii noştri să se simtă mai în siguranţă şi mai în largul lor când vin la birou în această perioadă, astfel încât să poată colabora mai eficient unul cu celălalt şi să îşi îndeplinească sarcinile.”

Testarea antigenică rapidă joacă un rol critic în restabilirea libertăţii de mişcare

Dincolo de screeningul la locul de muncă, capacitatea de a efectua screeninguri în masă la porturile de intrare folosind testul antigenic rapid Panbio va facilita reluarea călătoriilor internaţionale. O serie de guverne solicită acum dovada unui test viral COVID-19 negativ înainte de intrarea în ţară. ,