Terapia hormonală poate creşte riscul de cancer mamar

1 2 jpg jpeg

Surprinzător este că în cei aproximativ 11 ani de studii, oamenii de ştiinţă au tot atras atenţia asupra riscurilor la care se expun femeile care acceptă terapia hormonală.

Principalul risc suspectat de cercetători a fost dezvoltarea cancerului mamar. Însă terapia prin administrarea de pilule cu estrogen şi cu progesteron nu părea să fie atât de periculoasă pentru organism.

Din păcate, oamenii de ştiinţă americani, care au efectuat o nouă cercetare de mari dimensiuni asupra terapiei hormonale, au descoperit că suspiciunile cu privire la dezvoltartea cancerului mamar sunt întemeiate.

Cercetătorii de la „Women’s Health Initiative“ au publicat descoperirile lor în Jurnalul Institutului Naţional de Cancer din SUA.

Raportul cuprinde un număr mare de dovezi referitoare la apariţia cancerului de sân, în urma terapiei de substituţie hormonală.

Specialistul Rowan Chlebowski, coordonatorul echipei de la „Women’s Health Initiative“, a spus că femeilor cărora le-au fost administrate tratamente pe bază de hormoni au fost mai expuse riscului de a face cancer mamar, spre deosebire de cele care nu au acceptat terapia cu hormoni.

Chiar dacă aceasta le-ar fi ajutat să scape de simptomele neplăcute ale menopauzei, cum ar bufeurile şi transpiraţia nocturnă.

La studiu au participat aproximativ 70.000 de femei trecute de menopauză.