Televizorul în camera copiilor îi expune pe cei mici la obezitate

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani, de la Centrul de Cercetări „Pennington Biomedical“ din Baton Rouge, Louisiana (SUA), au analizat informaţiile privind greutatea corporală a 369 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani.

Studiul savanţilor coordonaţi de cercetătorul Amanda Staiano a vizat masa de grăsime corporală determinată la copii şi adolescenţi.

Din cercetări s-a constatat că acei copii care deţin în camera lor un televizor sunt de aproximativ două ori mai predispuşi să sufere din pricina nivelului crescut de masă de grăsime corporală.

Mai precis, riscul lor de a deveni obezi încă din copilărie creşte cu 25%, comparativ cu cei care nu au la dispoziţie un televizor.

De asemenea, copiii care stau multe ore în faţa ecranului sunt mai expuşi riscului de mărire a circumferinţei taliei, dar şi să sufere din cauza nivelurilor ridicate de grăsimi din sânge.

Rezultatele ultimului studiu în acest sens scot la iveală o situaţie îngrijorătoare: aproximativ 70% dintre tineri deţin un televizor în cameră, şi o treime dintre aceştia prezintă semne de supraponderalitate şi obezitate.