Telefonul mobil nu favorizează apariţia cancerului

1 2 jpg jpeg

De data aceasta, cercetătorii danezi susţin că telefonul mobil nu are de ce să fie asociat cu apariţia cancerului la creier.

După ce au cercetat timp de 17 ani posibilele legături pe care le-ar putea avea telefonul mobil în declanşarea cancerului, oamenii de ştiinţă de la Institutul Danez de Cancer au ajuns la concluzia că toată tevatura cu mobilele şi cancerul este o alarmă falsă.

Experţii danezi s-au angajat în cel mai mare proiect de până acum, care a avut ca subiect cancerul la creier provocat de telefonul mobil.

La el au participat 358.403 de oameni. Timp de 17 ani, oamenii de ştiinţă au studiat riscurile la care au fost expuşi utilizatorii de telefoane mobile.

Aceştia au observat că cei care nu au folosit telefonia mobilă prezentau aproape aceleaşi riscuri ca cei care vorbesc frecvent la mobil.

În luna iunie acestui an, ABC News a contactat 92 de specialişti pentru a afla mai multe despre riscurile utilizării telefonului mobil.

65 dintre ei au răspuns la telefonul mobil şi doar 27 au folosit dispozitivele hands free pentru a minimaliza riscul de apariţia a cancerului la creier.