Tehnologie nouă de îndepărtare a plăcii bacteriene pentru adulţi şi copii

1 cum sa ai dinti sanatosi si frumosi fara sa mergi la dentist 11n3 jpg jpeg

O nouă abordare în profilaxia dentară şi o soluţie unică pentru carii, prevenţie şi îngrijire periodontală, atât pentru adulţi cât şi pentru copii, a apărut pe piaţa din România.

Este vorba despre igienizarea prin tehnologia AIRFLOW® Prophylaxis Master, ultima inovaţie a companiei EMS pentru tratamentul ghidat al plăcii bacteriene (Guided Biofilm Therapy – GBT). Procedura durează aproximativ 30 de minute şi implică trei etape. Se începe prin aplicarea unei pulberi pe bază de bicarbonat de sodiu, care îndepărtează placa bacteriană, petele şi tartrul incipient supra şi subgingival. În etapa următoare se îndepărtează placa bacterienă din pungile parodontale prin utilizarea unei piese al cărei vârf flexibil şi moale ajută pătrunderea pudrei la baza rădăcinii dinţilor, iar etapa finală presupune utilizarea unui instrument prin care se îndepărtează orice urmă de tartru supra şi subgingival până la 10 mm. Toţi paşii tratamentului ghidat al plăcii bacteriene se pot efectua utilizând apă de gură încălzită, astfel că temperatura de irigare controlată asigură confortul deplin al pacientului.

„Mai mult de 40% dintre pacienţii adulţi care vin în clinică suferă de boala parodontală în diferite stadii şi au nevoie de şedinte de igienizare profesională la fiecare două luni. La fel este şi cazul pacienţilor care au implanturi şi la care se impune realizarea mentenanţelor specifice cu o recurenţă de 3-4 luni. Este şi cazul pacienţilor (adulţi sau copii), care poartă aparat dentar şi care au nevoie de igienizare de minimum 4 ori pe an. Guided Biofilm Therapy – GBT, prin tehnologia utilizată, prin comparaţie cu detartrajul clasic mecanic sau cu ultrasunete, este o procedură nedureroasă şi minim invazivă, blândă cu dinţii şi ţesuturile moi, implanturile şi lucrările protetice. Tratamentul este eficient, se realizează într-un timp foarte scurt şi presupune renunţarea la capetele de cauciuc, perii şi pastă”, declară Mariana Velisarato, director executiv la clinica DentalMed din Bucureşti, care a implementat această tehnologie.