Te vaccinezi şi primeşti o carte

1 maraton suport post 1 jpg jpeg

Curtea Veche Publishing susţine campania de vaccinare prin încurajarea dezbaterilor informate. Pe 8 mai 2021, scriitorii editurii au intrat live într-un maraton-suport încare au discutat propriile experienţe, felul în care pandemia i-a afectat şi motivele care i-au determinat să se vaccineze. În completarea maratonului de vaccinare organizat de autorităţi în acest sfârşit de săptămână, editura a decis să ofere câte o carte celor care se vaccinează în perioada 7-16 mai şi prezintă dovada în librăriile Diverta din Bucureşti.

Pentru fiecare persoană care se vacinează în perioada 7-16 mai, Curtea Veche Publishing oferă câte o carte. Pentru că vaccinarea merge mână-în-mână cu informarea, Curtea Veche Publishing recompensează curajul celor care trec pragul centrelor de vaccinare în această săptămână. Cei care primesc prima doză de vaccin anti-COVID-19 în perioada 7 mai (începând cu ora 16:00) - 16 mai (până la ora 20:00) şi prezintă dovada vaccinării în orice magazin Diverta din Bucureşti vor primi o carte de ficţiune, non-ficţiune sau pentru copii, la alegere în limita stocului disponibil.

Prin această acţiune, editura se alătură iniţiativei naţionale de sprijinire a imunizării împotriva virusului SARS-Cov2 şi creează spaţiul pentru un dialog public informal darinformat, clar şi deschis despre vaccinare.

„O editură va sprijini întotdeauna informarea şi luarea de atitudine atunci când e nevoie. Comunicarea prin canalele oficiale e necesară, dar ce se întâmplă mai departe? Dincolo de cărţile despre pandemie pe care le-am publicat, am considerat că putem răspunde mesajelor de la cititorii noştri prin crearea unui spaţiu online de discuţie despre vaccinare care să permită fiecăruia să ia decizii informate şi să înveţe şi din alte experienţe. De multe ori, în mediul online ne pierdem într-o avalanşă de informaţii, uneori contradictorii”, spune Barna Némethi, director executiv Curtea Veche Publishing.

„Trebuie să avem încredere în ştiinţă.” (Cornel Ilie, muzician şi autor Curtea Veche Publishing)

„Din martie anul trecut, viaţa a fost complet dată peste cap. Tot ceea ce era cunoscut şi predictibil a devenit necunoscut şi impredictibil, ceea ce a scos la suprafaţă multe emoţii dificile şi complicate, multe frustrări, multe momente de furie, de frică, de anxietate, care m-au provocat. […] După ce m-am întors de la centrul de vaccinare, toată frica şi anxietatea a dispărut.” (Gaspar Gyorgy, psiholog şi autor Curtea Veche Publishing).