Te supără stomacul? 5 cauze posibile

1 2 jpg jpeg

Ai mâncat varză kale şi acum te simţi balonată

Ai consumat o porţie mult prea mare de varză. Evident, legumele sunt foarte sănătoase pentru organism, însă dacă mănânci prea multe legume rişti să te confrunţi cu balonare şi gaze, spun medicii. Pentru a evita astfel de neplăceri, optează pentru porţii mai mici de legume şi consumă-le pe tot parcursul zilei.

Citeşte şi: Top cauze care duc la apariţia crampelor

Când mănânci mango, ai gaze

Dacă ai gaze după ce mănânci anumite fructe, medicii recomandă de multe ori pacienţilor să evite carbohidraţii din produsele alimentare care sunt mai susceptibile de a provoca probleme şi să le includă în alimentaţie pe cele tolerabile. Prin urmare, evită merele, perele, piersicile, cireşele, mango şi pepenele roşu. Opţiuni mai bune sunt bananele, afinele şi grepfrutul.

Citeşte şi: Leacuri naturiste pentru gaze la stomac

Uneori, ai diaree după ce mănânci un sendviş

Eşti sigură că nu ai intoleranţă la lactoză? Mulţi oameni nu îşi dau seama că pot fi intolerante la lactoză, deoarece nu obişnuiesc să bea lapte. Dar lactoza se găseşte şi în brânza din sendviş sau în laptele pus în cafea. Şi asta e suficient să provoace simptome subtile. Fii atentă la problemele stomacului, cum sunt balonarea, gazele, diareea sau crampele abdominale. Pentru a vedea dacă ai intoleranţă la lactoză, renunţă la produsele lactate între două până la patru săptămâni.

Află din ce alte cauze apar durerile de stomac AICI