Tărâţele de psyllium, indispensabile pentru sănătate
Bogate în fibre, tărâţele de psyllium reglează tranzitul intestinal şi detoxifiază organismul. Fibrele acţionează mecanic, nu sunt asimilate de organism, ci au doar rolul unui laxativ. „Dacă veţi consuma cu regularitate tărâţe de psyllium, colonul va fi curăţat, inclusiv de reziduuri vechi, iar riscul de cancer scade considerabil”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Previn cancerul de colon
Tărâţele de psyllium au capacitatea de „legare” a apei, drept care, atunci când ajung în stomac, se umflă şi dau senzaţia de saţietate. „Dacă veţi consuma tărâţe de psyllium, pofta de mâncare va fi redusă şi, implicit, veţi slăbi. De asemenea, ele formează un gel care absoarbe toxinele şi reduce riscul apariţiei cancerului de colon”, explică dr. Luca.
Ce efecte au
Seminţele de psyllium sunt un laxativ natural care nu are efectele secundare ale celor de sinteză. Ele restabilesc flora intestinală şi ameliorează sindromul colonului iritabil. Cercetătorii de la Universitatea Ottawa au observat că, pentru reducerea valorilor colesterolului, seminţele de psyllium sunt mai eficiente decât recurgerea la o dietă săracă în grăsimi. De asemenea, tărâţele de psyllium au proprietatea de a regla glicemia, deoarece împiedică trecerea rapidă a glucozei din tubul digestiv în sânge.
Citeşte mai multe pe această temă AICI