Suplimentele cu zinc întăresc sistemul imunitar

1 2 jpg jpeg

O cercetare amplă în domeniu, condusă de experţii de la Universitatea Statului Ohio, SUA, sugerează că zincul poate preveni şi stopa răcelile, datorită proprietăţilor de calmare şi de întărire a sistemului imunitar.

De asemenea, experţii americani au observat că suplimentele care conţin acest metal pot ajuta pacienţii aflaţi la Terapie Intensivă să se refacă mai repede.

Potrivit investigaţiilor efectuate de cercetătorii din Ohio, zincul are un rol foarte important în prevenirea afecţiunilor inflamatorii din corp, şi stopează agravarea lor.

Acest lucru este benefic pentru organism, deoarece inflamaţiile pot încetini capacitatea organismului de a lupta împotriva răcelilor şi a infecţiilor.

Cercetătorii americani au efectuat experimentele privind proprietăţile zincului pe animale de laborator.

Profesorul Daren Knoell, coordonatorul cercetării, a declarat: „Dacă vă confruntaţi cu deficit de zinc, trebuie să ştiţi că sunteţi dezavantajaţi în faţa bolilor, pentru că sistemul de apărare al organismul dumneavoastră poate fi slăbit“.

Înainte de a lua suplimente cu zinc, întreabaţi medicul care este doza zilnică de zinc pe care o puteţi lua, se stabileşte în funcţie de greutate şi de posibilele afecţiuni existente.