Suplimente alimentare retrase din cauza oxidului de etilenă peste limite. Poziţia producatorului

1 2 jpg jpeg

Mai multe suplimente care au ├«n componen┼ú─â zinc, magneziu ┼či calciu au fost retrase de pe pia┼ú─â ca urmare a prezen┼úei oxidului de etilen─â, substan┼ú─â cancerigen─â.

Compania Alevia anun┼ú─â retragerea de pe pia┼ú─â a anumitor loturi de produse, ca urmare a inform─ârii primite de la unul din furnizorii s─âi care a precizat c─â ├«n compozi┼úia carbonatului de calciu ┼či carbonatului de magneziu a ap─ârut accidental oxid de etilen─â, peste limitele permise de reglement─ârile ├«n vigoare. Acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse Alevia din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/

Alevia a respectat toate procedurile ┼či normele de siguran┼ú─â ├«n vigoare pentru produc┼úia de suplimente nutritive, contaminarea neproduc├óndu-se ├«n fabrica Alevia.

Alevia colaboreaz─â ├«n prezent at├ót cu autorit─â┼úile competente, c├ót ┼či cu partenerii comerciali pentru a se asigura c─â to┼úi consumatorii sunt informa┼úi de rechemare.

Sfaturi pentru consumatori: Persoanele care au achizi┼úionat aceste produse au posibilitatea s─â le returneze la magazinul de unde le-au cump─ârat ┼či vor primi ├«napoi contravaloarea lor p├ón─â la data de 10.09.2021.

Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dac─â este dep─â┼čit─â limita legal─â de oxid de etilen─â pentru acestea.

Consumatorii care au ├«ntreb─âri suplimentare sunt ruga┼úi sa╠ć contacteze Alevia la: office@alevia.com.ro Aceasta╠ć rechemare a fost init╠Žiata╠ć i╠én interesul consumatorilor no┼čtri. Ne cerem scuze pentru orice nepl─âceri cauzate.