Suplimente alimentare retrase din cauza oxidului de etilenă peste limite. Poziţia producatorului

1 2 jpg jpeg

Mai multe suplimente care au în componenţă zinc, magneziu şi calciu au fost retrase de pe piaţă ca urmare a prezenţei oxidului de etilenă, substanţă cancerigenă.

Compania Alevia anunţă retragerea de pe piaţă a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziţia carbonatului de calciu şi carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare. Acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse Alevia din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/

Alevia a respectat toate procedurile şi normele de siguranţă în vigoare pentru producţia de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia.

Alevia colaborează în prezent atât cu autorităţile competente, cât şi cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare.

Sfaturi pentru consumatori: Persoanele care au achiziţionat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.

Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depăşită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.

Consumatorii care au întrebări suplimentare sunt rugaţi să contacteze Alevia la: office@alevia.com.ro Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noştri. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate.